Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Жінка на ринку праці. Меншість керівників (7%) підтримують ідею найму при рівній кваліфікації жінок, а більше 40% вважають, що доля жінок серед зайнятих знижуватиметься



За даними Комітету праці і зайнятості Уряду Москви, дві третини усіх безробітних москвичів в 1996 р. складали жінки, в основному у віці від 30 до 45 років. Більше половини з них мають вищу освіту, а близько 30% - середнє спеціальне. Більше третини усіх безробітних жінок мають неповнолітніх дітей. Як показує статистика, нинішній безробітний найчастіше звільнений за ініціативою адміністрації або залишила роботу за власним бажанням.

Бажану роботу отримують лише 8% опитаних. Можливість перекваліфіковуватися, набути іншої спеціальності для підвищення своєї конкурентоспроможності мають ще 16% респондентів. Згідно з даними Комітету праці і зайнятості, ядро пропонованих для перенавчання складають спеціальності бухгалтера, водія, користувача ЕОМ, продавця-касира, секретаря-референта. Можна припустити, що, навіть набуваючи нової спеціальності і заробітної плати, жінки почувають себе дискомфортно, оскільки втрачають колишній соціальний статус і середовище спілкування. Найпопулярнішим способом працевлаштування є пошук роботи через друзів і знайомих (43,4%). На другому місці по частоті звернення - пристрій на роботу за допомогою оголошень в газеті (27,0%). Послугами служби зайнятості користуються 22,2% опитаних.(Тюрина И.О. Московський ринок праці: тендерний аспект//Соціологічні дослідження. 1998. № 8. С. 100.)





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 197 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...