Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 3.2. Форматування документів



Завдання 3та хід його виконання

1.Завантажити текстовий редактор WORD.

2.Створити текстовий документ та зберегти його з новою prak4W.doc.

3.Встановити такі параметри сторінок: ліве поле – 2 см, праве поле – 0,5 см, верхнє та нижнє поля – по 1 см.

4.Надрукувати запропонований текст:

Акредитив Акредитив – це розрахунковий документ із дорученням однієї кредитної установи іншій здійснити за рахунок спеціально за депонованих коштів оплату товарно-транспортних документів за відвантажений товар. Акредитив застосовується в розрахунках між постачальниками і покупцями. Документи постачальника оплачуються банком тільки на умовах, передбачених в акредитивній заяві покупця. Коли використовують акредитивну форму розрахунків, оплата документів за відвантажений товар, надані послуги здійснюється або в банківській установі постачальника за рахунок коштів платника, там за депонованих для цієї мети, або в банку платника – так званий гарантований акредитив. Акредитивна форма розрахунку гарантує платіж постачальнику. Ця форма розрахунків застосовується за наявності угоди між постачальником і платником щодо такої форми розрахунків. Постачальник подає в банк, що його обслуговує, заяву із зазначенням умов використання за депонованих коштів (власних або залучених). Акредитив відкривається для розрахунків тільки з одним конкретним постачальником. Його не можна використовувати для розрахунків з іншими постачальниками чи для виплати грошей готівкою. Чинність акредитива, як правило, не перевищує 15 днів з моменту відкриття. Платнику надано право змінювати умови акредитива, достроково відкликати невикористані кошти. Після повідомлення про відкриття акредитива постачальник відвантажує товар і не пізніше трьох робочих днів після цього подає в установу банку реєстри рахунків і транспортні або інші документи, які підтверджують відвантаження. Коли документи відповідають умовам акредитива, кошти того самого дня зараховуються на рахунок постачальника. Існує кілька видів акредитивів, зокрема: Покритий – це такий акредитив, який передбачає попереднє депонування коштів. У цьому разі банк платника (банк-емітент) списує кошти з розрахункового рахунка платника і переказує ці кошти в банк постачальника (банк-виконавець) на окремий балансовий рахунок «Акредитив». Депонування коштів в установах банку постачальника можна здійснити також і за рахунок кредиту, отриманого платником у банку-емітенті. Проте для кожного окремого акредитива можна використати тільки одне джерело платежу, тобто виставляти акредитив частково за рахунок власних коштів, а частково за рахунок кредиту не дозволяється. Непокритий – це акредитив, коли платежі постачальнику гарантує банк. У такому разі платник звертається до свого банку з клопотанням встановити для нього гарантований акредитив. Таке клопотання банк-емітент задовольняє тільки стосовно платоспроможних клієнтів і за умови встановлення між клієнтом і банком, який відкриває акредитив, кореспондентських відносин. Відкриваючи гарантований акредитив, банк-емітент дає банку-виконавцю право списувати платежі на користь постачальника-отримувача коштів зі свого кореспондентського рахунка.  

5.Оформити документ таким чином:

Ø для назви документа – стиль Заголовок 1, зелений колір;

Ø для всього тексту – відступ першого рядка;

Ø шрифт Aria – для першого абзацу;

Ø шрифт Tahoma - для другого абзацу;

Ø для третього абзацу змінити розмір шрифту, зробити його заливку синім кольором, а текст – булим кольором:

6.Оформити основний текст документа з виконанням різноманітних стилів:

Ø привітання;

Ø основний текст 2;

Ø підпис;

Ø строгий;

Ø основний текст із відступом, основний текст із відступом 2, основний текст із відступом 3,

7.Створити наступні документи:

Ø лист додому з вашими оцінками з використанням «майстра» листів4

Ø конверт до створеного листа з використанням «майстра» конвертів;

Ø сучасний лист до друга.

8.Розділити надрукований текст на дві колонки довільного розміру.

9.Розділити текст на три колонки довільного розміру.

10.Встановити номери сторінок зверху по центру.

11.Встановити нижній колонтитул, в якому надрукувати ваше прізвище та дату створення документа.

12.Набрати наступний текст.

КОЗАЦЬКА ДЕРЖАВА Завдяки перемогам Богдана Хмельницького постала козацька держава. Орнанізац її мала військовий характер, за тими зразками, які дало Запоріжжя. Цілу країну спочатку звали просто Запорозьктм Військом. Але серед народу скоро прийнялася назва Украна, яку здавна носила південна Поднрянщина, як окраїнна земля на пограниччі з диким степом. Цеї назви уживав деколи й козацький уряд, але не так консеквентно, щоб вона добула собі повне політичне громадянство. Зате київські книжники винайшли собі назву Малої Росії, яку колсь уживав грецький патріархат на означення галицької митрополії. Цей термін радісно прийняла Московщина, бо цим способом вона могла легше виказати право до зверхності над Україною. Козацькі літописці радо вживали термін «козако – руський», «україно -козацький» або «український» народ. Відзнаки державної і військової влади звалися клейноди. До них належала гетьманська булава, бунчук, печать, корооргви, бубни, труби. Вони переовувались з великою шанобою. Герб козацької держави був козак у кунтуші, підперезаний поясом, з шаблею при лівому боці, у шапці; ліва рука підтримує рушницю, оперту на рамі, права спирається о бік. Цей герб знаходився також на козацьких корогвах і на печатях.  

13.Перевірити орфографію в документі та виправити помилки.

14.Відформатувати його відповідно до зразка:





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 232 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...