Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Групи комп’ютерних вірусів



Тип вірусу Завантажувальний вірус Середовище Пошкоджує завантажувальний сектор жорсткого диска і передається з комп’ютера на комп’ютер через заражену дискету, якщо її забули витягти з дисководу і перезавантажили комп’ютер; якщо комп’ютер заражений вірусом, а в дисководі була залишена дискета, то при перезавантажені дискета буде заражена.
Файловий вірус Пошкоджує виконавчі файли. До яких належить ЕХЕ- і СОМ-файли, розмножуються і найчастіше виконують руйнівну дію.
Завантажувально-файловий вірус Пошкоджує завантажувальні сектори диска і виконавчі файли.
Макровірус Заражає файли даних, створені програмами Microsoft World і Microsoft Excel.
Поліморфний вірус Постійно змінює свій вигляд, що ускладнює його виявлення.
Стелс – вірус (вірус невидимка) Використовує спеціальні прийоми для того, щоб сховатись від антивірусних програм.  
«Троянський кінь» Програма, яку ви можете отримати з Internet. Вона імітує корисні дії, але насправді руйнує дані чи зберігає інформацію про програми та дані на жорсткому диску; ця інформація передається потім на спеціальну поштову адресу при наступному підключенні до Internet.

Для виявлення та боротьби з комп’ютерними вірусами існує багато антивірусних програм, які класифікують за п’ятьма основними групами:

· фільтри;

· детектори;

· ревізори;

· доктори;

· вакцини.

Найбільшого поширення набули програми-детектори, що об’єднують у собі детектор і доктор. Представниками цього класу є Aidtest, Doktor Web, MSAntiVirus.

Лабораторія Касперського пропонує найсучасніший метод захисту від комп’ютерних вірусів – програму-антивірус Касперського, що є універсальною для боротьби з комп’ютерними вірусами.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 181 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...