Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Чим забезпечується безпека праці?



Безпека праці забезпечується шляхом:

- створення і конструювання безпечних технічних засобів і технологіч­них процесів на стадії проектування, стадії виготовлення і стадії екс­плуатації;

- впровадження у технологічні процеси автоматичних блокуючих захис­них пристроїв і засобів, що забезпечують безпечне виконання пред­метної діяльності;

- вдосконалення існуючих методів, заходів і засобів захисту від шкідли­вих і небезпечних виробничих чинників;

- виявлення можливих потенційних небезпек, аналізу причин їх появи в умовах виробничої діяльності, а також вивчення працюючими правил і нормативних актів та їх дотримання.

Що таке шкідливі та небезпечні виробничі чинники?

Залежно від часу дії та інтенсивності виробничі чинники можуть бути небезпеч­ними або шкідливими. У разі миттєвої дії залежно від часу дії та інтенсивності вироб­ничі чинники можуть бути небезпечними або шкідливими. У разі миттєвої дії чинник стає небезпечним, а при тривалому впливі він є шкідливим.

Небезпечним називають виробничий чинник, дія якого на організм працюючого у відповідних умовах може призводити до травм або іншого раптового, різкого погіршення стану здоров'я.

Шкідливим називається виробничий чинник, дія якого на організм працюючого може призводити у певних умовах до захворювання чи зниження рівня працездат­ності.

Згідно з державним стандартом шкідливі і небезпечні чинники за природою їх впливу поділяються на фізичні, хімічні, біологічні та психофізіологічні.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 292 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...