Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Відображення операцій з обліку розрахунків з оплати праці на рахунках обліку



Для узагальнення інформації про розрахунки з персоналом з оплати праці (за всіма видами заробітної плати, премій, допомоги тощо), а також про неодержану персоналом у встановлений термін суму заборгованості з оплати праці (розрахунки з депонентами) використовується рахунок 66 «Розрахунки з оплати праці».

За кредитом рахунка 66 «Розрахунки з оплати праці» відображається нарахована працівникам підприємства основна та додаткова заробітна плата, премії, допомога з тим часової непрацездатності, інші нарахування, за дебетом — виплата заробіт ної плати, премій, допомоги тощо, а також суми утриманих податків, пла тежів за виконавчими документами, вартість одержаної про дукції у рахунок заробітної плати та інші утримання із сум оплати праці персоналу.

Рахунок 66 «Розрахунки з оплати праці» має такі субрахунки:

661 «Розрахунки за заробітною платою»;

662 «Розрахунки з депонентами»;

663 «Розрахунки за іншими виплатами».


3.


Рис. 11.3. Структура П(С)БО 26 «Виплати працівникам»

.

Бухгалтерські записи з обліку розрахунків з оплати праці наведені в табл. 11.1.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 518 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...