Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кореспонденція рахунків з обліку короткострокових кредитів



Зміст господарські операції Дебет Кредит
     
На поточний рахунок отримано корот- кострокову позику банку 31 «Рахунки в банках»» 60 «Короткострокові позики»
Нараховано відсотки за використання Кредиту 951 «Відсотки за кредит» 684 «Розрахунки за нарахованими відсотками»
Погашено короткостроковий кредит Банку 60 «Короткострокові позики» 31 «Рахунки в банках»
Погашено заборгованість перед бан- ком за нарахованими відсотками 684 «Розрахунки за нарахованим відсотками» 31 «Рахунки в банках»

Облік поточної заборгованості за довгостроковими зобов’язаннями

Якщо строк погашення довгострокового зобов’язання — 12 місяців з дати Балансу, то його переводять зі складу довгострокових та відображають в обліку як короткострокове зобов’язання на рахунку 61 «Поточна заборгованість за довгостроковими зобов’язаннями». Підставою для цього є довідки бухгалтерії, які складаються на основі договорів, актів приймання-передачі векселів та інших документів, у яких зазначено термін погашення довгострокової кредиторської заборгованості. Аналітичний облік поточної заборгованості за довгостроковими зобов’язаннями ведеться за кредиторами та видами заборгованості.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 385 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...