Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Облік надходження основних засобів



Основні засоби надходять на підприємство в результаті придбання за кошти, спору­дження власними силами, одержання від засновників як внесок до статутного фонду, одержання від інших підприємств чи фізичних осіб безоплатно, оприбуткування надли­шків основних засобів, виявлених при інвентаризації.

Запровадження в дію об'єктів основних засобів, а також їх купівлю комісія, призначена наказом по підприємству, оформляє актом приймання-передачі за формою №03-1. наведеною в Додатку, в одному примірнику на кожний об'єкт. На підставі акта в журна­лі № 4 «Облік основних засобів, інших необоротних матеріальних активів, нематеріаль­них активів і зносу необоротних активів» робиться запис про надходження основного засобу:

Д 10 «Основні засоби»

К 152 «Придбання (виготовлення) основних засобів».

Під час оприбуткування об'єкта бухгалтерія відкриває інвентарну картку за формою № 03-6,надає об'єкту інвентарний номер, що потім проставля­ється в акті приймання-передачі. Інвентарні картки є підставою для ведення аналітичного обліку основних засобів. Заповнені інвентарні картки реєструються в описах (фор­ма № 03-7 ), які ведуться бухгалтерією за групами основних засобів. Об'єкти основних засобів обліковуються за місцем їх перебування в інвентарному списку (форма № ОЗ-9) у розрізі осіб, відповідальних за їх схоронність.

Таблиця.2 Кореспонденція рахунків з придбання основних засобів за рахунок кредитів





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 249 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...