Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Забезпечення ЗНО



Організація підвищення надійності дії ЗНО містить у собі наступні заходи:

- заходу щодо підвищення надійності;

- організацію планово-попереджувальних ремонтів;

- своєчасне матеріально-технічне забезпечення.

Властиво надійність дії ЗНО забезпечується при їхній розробці, виробництві і експлуатації і залежить від схемно-конструктивного виконання, надійності комплектуючих елементів, технології виготовлення і своєчасного високоякісного технічного обслуговування і ремонту.

Одним із засобів забезпечення надійності дії ЗНО є резервування апаратури і джерел харчування.

Включення резервних засобів, як правило, повинне відбуватися автоматично без порушення режиму роботи ЗНО.

Залежно від ступеня ушкодження або зношування ЗНО і їхньої складових частин, а також трудомісткості ремонтних робіт роблять поточний, середній і капітальний ремонт.

При раптових виходах з ладу ЗНО може вироблятися позаплановий ремонт.

Поточний ремонт - мінімальний по обсязі, при якому забезпечується нормальна експлуатація апаратури і джерел харчування. У процесі ПР усувають несправності, заміняють або відновлюють окремі блоки, виконують регулювальні роботи. ПР виконується, як правило, під час технічного обслуговування силами особового складу, що обслуговує ЗНО.

Середній ремонт полягає у відновленні експлуатаційних характеристик апаратури і джерел харчування, ремонтів або заміни зношених і ушкоджених частин. Крім того, при СР обов'язково перевіряється технічний стан інших складових частин з усуненням виявлених несправностей. При СР може вироблятися капітальний ремонт окремих основних складових частин. СР, як правило, роблять виробничі підприємства гідрографічної служби, але в окремих випадках може вироблятися л/с, що обслуговує ЗНО.

Капітальний ремонт полягає в повнім розбиранні, визначенні дефектів апаратури і джерел харчування, заміні або ремонті складових частин, складанню обладнання і його комплексній перевірці, регулюванні і випробуванні. КР роблять виробничі підприємства.

Матеріально-технічне забезпечення ЗНО полягає у своєчасному і повному, відповідно до затверджених норм, задоволенні потреб маяків, груп ЗНО, опорних наземних станцій РНС і ремонтно-відбудовчих баз:

- продовольством;

- горючими і мастильними матеріалами;

- обладнанням і майном;

- вимірювальною апаратурою;

- експлуатаційно-видатковими матеріалами;

- запасним майном.

Успішне рішення перерахованих завдань органами МТО досягається:

- чітким плануванням і правильною організацією постачання матеріальними засобами;

- правильним зберіганням, обліком, а також раціональним використанням матеріальних засобів і контролем за їхньою витратою;

- створенням експлуатаційного резерву (обмінного фонду) і правильним його використанням;

- злагодженою, організованою роботою органів МТО, постійним контролем за забезпеченням маяків, груп ЗНО, опорних наземних станцій РНС і ремонтно-відбудовчих баз.

______________





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 188 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...