Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до вибору місця для будівництва ЗНО



Вибір місця для будівництва ЗНО полягає у відшуканні такої площадки, що забезпечує розміщення всіх будинків і споруджень об'єкта при найменших витратах на будівництво і експлуатацію.

Вихідними даними для вибору площадок є намічені при розміщенні засобів ЗНО місця розміщення об'єктів, вид проектованих ЗНО, склад обладнання і обраний тип маякових споруджень.

Вибір місць для будівництва ЗНО здійснюють спеціальні комісії, до складу яких входять представники гідрографічної служби, будівельних і проектних організацій, місцевої влади.

Спеціальні і будівельні вимоги, пропоновані до площадок, наміченим для будівництва маякових городків і окремих об'єктів навігаційного обладнання, а також рекомендації з вибору місць викладені в спеціальних інструкціях.

Відповідність площадок для будівництва об'єктів ЗНО інженерно-будівельним вимогам перевіряється інженерними вишукуваннями, які виконуються спеціальною дослідницькою партією.

При проведенні дослідницьких робіт висвітлюються наступні питання:

а) місце розташування і границі району;

б) гідрометеорологічна характеристика району;

в) затоплюваність, заболоченность, склад, стан і властивості грунтів, розмиви, зсуви;

г) наявність, глибину залягання і характер грунтових вод;

д) припустимий тиск на грунт;

е) санітарний стан;

ж) приналежність земельної ділянки, використання в умовах відчуження;

з) приналежність і використання суміжних земель;

и) наявність місцевих будівельних матеріалів.

Топографічна зйомка ділянки виконується в масштабі 1:500, 1:1000 з висотою перетину рельєфу 0,5 м.

Проводиться зйомка рельєфу дна в прибережній смузі в тім же масштабі для визначення можливості вивантаження будівельних матеріалів.

Метеорологічними вишукуваннями визначають швидкість і напрямок вітрів, товщину сніжного покриву, середню температуру повітря взимку і улітку.

Гідрологічні вишукування подають інформацію про найбільшу висоту і довжину хвилі, напрямку плину, приливоотливном режимі, крижаному покриві, основному напрямку руху льоду, часу його появи і розкриття, а також наявність прісної води для побутових потреб.

Інженерно-геологічні вишукування подають інформацію про характер рельєфу і форми поверхні, фізико-геологічних процесах; про процеси розвитку, структурі, мінералогічному і хімічному складі, умовах залягання і фізичних властивостей порід, про водні обрії і глибину їхнього залягання; про можливості обвалів, зсувів, розмивів берегів.

Основним фактором, що визначає необхідність встановки ЗНО в тім або іншому конкретному місці є забезпечення безпеки судноплавства. Тому, у деяких випадках будівництво ЗНО може вироблятися в місцях, незручних для будівництва і наступному обслуговуванні.

При розміщенні в портах, гаванях, населених пунктах, коли важко вибрати місце для будівництва, ЗНО може бути розміщене на добре видимі з моря промислових і житлових будинках.

Місце встановки ЗНО привязывается до геодезичної мережі. На кожне обране місце складається схема (крок) або план посадки із вказівкою положення центра навігаційного знака щодо місцевих орієнтирів або пунктів геодезичної мережі. Ці схеми додаються до проектної документації.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 249 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...