Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Навчальний збір – 8 г



Тема 1.3.4. Виконання вправ стрільб зі стрілецької зброї.

Заняття 1. Виконання вправи початкових стрільб із автомата АК74 – 4 год. (пз).

Заняття 2. Виконання 1-ої вправи навчальних стрільб із пістолета ПМ – 4 год. (пз).

Основою навчання студентів з вогневої підготовки є комплексні практичні заняття, які проводяться методом вогневого уроку в тирі чи на військовому стрільбищі з навчальною групою. Головним на цих заняттях є виконання вправ навчальних стрільб зі стрілецької зброї у суворій відповідності до вимог Курсу стрільб зі стрілецької зброї і бойових машин (КС СЗ і БМ – 09), під час відпрацювання яких формуються високі моральні та бойові якості, прищеплюються навички виконання обов'язків посадових осіб при організації та проведенні стрільб.

На першому і другому занятті вивчаються основи стрільби зі стрілецької зброї та загальна будова стрілецької зброї. Головна мета цих занять – знання, отримані студентами, повинні сприяти правильному розумінню принципів побудови стрілецької зброї та явищ, які виникають при пострілі, а також прийомів і правил стрільби.

Матеріальна частина стрілецької зброї, ручних гранат вивчається на практичних заняттях. При проведенні занять використовується метод усного викладу у поєднанні з показом будови, принципів роботи деталей та механізмів на макетах та реальних зразках стрілецької зброї, застосовуються навчальні посібники, Настанови, плакати та інші методичні посібники. Методом вправ і тренувань вивчаються питання розбирання та збирання зброї, усунення затримок при стрільбі.

Прийоми і правила стрільби зі стрілецької зброї відпрацьовуються на практичних заняттях. При проведенні цих занять використовуються методи розповіді із зразковим показом, вправи і тренування спочатку за розподілами, а потім у цілому. В ході тренувань здійснюється індивідуальний підхід до кожного, хто прагне удосконалити свою майстерність та усунути виявлені недоліки. У подальшому знання з цих питань удосконалюються при підготовці та проведенні стрільб на окремих навчальних місцях.

Окрім того, студенти отримують практичні навички з підготовки стрілецької зброї до стрільби, її догляду та зберігання.

На навчальному зборі відпрацьовуються прийоми та правила стрільби з автомата та пістолета, нормативи у підготовці до стрільби та поводженні зі зброєю, виконується вправа початкових стрільб із автомата АК74 та 1-ша вправа навчальних стрільб із пістолета Макарова, а також удосконалюються знання з питань, які вивчалися раніше.

Самостійна робота студентів спрямована на вивчення та поглиблення навчального матеріалу шляхом роботи з навчальною літературою та іншими рекомендованими матеріалами. На самостійній підготовці студенти доопрацьовують матеріали попередніх навчальних занять.

Для інформаційно-методичного забезпечення використовується література, яка є в наявності в бібліотеці університету.

Для забезпечення ритмічної роботи студентів, своєчасного виявлення складних і важких для засвоєння питань та відповідного корегування навчально-виховного процесу, виявлення студентів, які відстають, і надання їм допомоги при вивченні навчального матеріалу на групових та практичних заняттях здійснюється поточний контроль. Результати контролю відображаються в журналі обліку навчальних занять. У кінці шостого семестру проводиться контрольна робота з метою визначення рівня знань студентів щодо матеріальної частини стрілецької зброї, правил та заходів безпеки при проведенні стрільб і під час поводження зі стрілецькою зброєю, прийомів та правил стрільби, умов та порядку виконання стрільб.

Підсумковий контроль рівня підготовки студентів здійснюється на навчальному зборі за результатами контролю теоретичних знань, практичних навичок та виконання вправ навчальних стрільб.

Контрольні запитання:

1. Що являється предметом розділу “Стрілецька зброя та вогнева підготовка”?

2. Завдання розділу “Стрілецька зброя та вогнева підготовка”.

3. Місце розділу “Стрілецька зброя та вогнева підготовка” у загальній підготовці офіцерських кадрів.

Коротко підвести підсумки по першому питанню.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 691 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...