Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Предмет, завдання та структура розділу, його місце у загальній підготовці офіцерських кадрів



Розділ “Стрілецька зброя та вогнева підготовка” навчальної дисципліни “Військова підготовка” відноситься до циклу загальновійськової підготовки і спрямований на формування у студентів уміння використовувати базові знання щодо основних бойових властивостей (характеристик) стрілецької зброї, яка застосовується в Збройних Силах України, з метою оволодіння практичними навичками у стрільбі та визначення бойових можливостей підрозділу.

Метою вивчення розділу “Стрілецька зброя та вогнева підготовка” є: навчити студентів умілому та ефективному використанню стрілецької зброї з метою нанесення поразки наземному супротивнику у будь-яких умовах сучасного бою та підтримуванню стрілецької зброї на рівні, який забезпечує високу постійну бойову готовність підрозділу та вирішення ним завдань мирного часу, а також прищепити первинні навички організації навчання особового складу під час стрілецьких тренувань.

У результаті вивчення розділу студент повинен:

ЗНАТИ:

1. Основи стрільби зі стрілецької зброї.

2. Матеріальну частину автомата АК74, ручного кулемета РКК74, пістолета ПМ і ручних осколкових гранат.

3. Порядок догляду за стрілецькою зброєю, правила її експлуатації та зберігання.

4. Положення Курсу стрільб зі стрілецької зброї і бойових машин (КС СЗ і БМ – 09), заходи безпеки при поводженні зі стрілецькою зброєю та боєприпасами.

5. Прийоми і правила стрільби зі стрілецької зброї.

6. Основи організації проведення стрілецьких тренувань.

УМІТИ:

1. Уражати вогнем зі стрілецької зброї (автомата, пістолета) нерухомі цілі.

2. Організовувати догляд за стрілецькою зброєю, її зберігання та підготовку до стрільби.

3. Керуватись положеннями Курсу стрільб зі стрілецької зброї і бойових машин (КС СЗ і БМ – 09) при організації і проведенні занять та стрілецьких тренувань.

4. Забезпечити заходи безпеки при поводженні зі стрілецькою зброєю і боєприпасами та при проведенні стрільб.

БУТИ ОЗНАЙОМЛЕНИМ:

1. З історією та перспективами розвитку вітчизняної стрілецької зброї, а також зброї армій провідних країн світу.

Предметом розділу є: озброєння студентів знаннями основ стрільби, матеріальної частини стрілецької зброї та прийомів і правил стрільби із неї, положень Курсу стрільб зі стрілецької зброї і бойових машин (КС СЗ і БМ – 09), заходів безпеки при поводженні зі стрілецькою зброєю і боєприпасами та при проведенні стрільб; прищеплення їм навичок і вмінь поводження зі зброєю та ведення влучного вогню; виховання рішучості, кмітливості, уміння відповідально й ефективно мислити та діяти в будь-яких умовах сучасного бою.

Науковою та методичною основою вивчення розділу є вимоги воєнної науки, воєнної доктрини, наказів Міністра Оборони України, Курсу стрільб зі стрілецької зброї і бойових машин (КС СЗ і БМ – 09) та Настанов зі стрілецької справи.

Розділ щільно пов’язаний з тактичною та стройовою підготовками, забезпечує формування у студентів високих моральних і бойових якостей воїна, якостей кваліфікованого військового фахівця. Він забезпечує вивчення розділів Загальна тактика, Управління повсякденною діяльністю підрозділів у мирний час та військово-технічної і військово-спеціальної підготовки.

Матеріал розділу вивчається протягом 32 годин у 5-6 семестрах та під час проведення навчального збору на групових і практичних заняттях. При цьому на заняття під керівництвом викладача відводиться 24 години, на самостійну роботу студентів – 8 годин.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 760 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...