Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кореспонденція рахунків з обліку фінансових результатів сільськогосподарської діяльності



№ з/п     Зміст операції     Кореспонденція рахунків
Дебет Кредит
  Понесено витрати на біологічні перетворення 23, 91 66, 65, 20, 13, 91...
  Оприбутковано за справедливою вартістю сільськогосподарська продукція та/або поточ­ні біологічні активи 27,21  
  Визнається дохід від первісного визнання сільськогосподарської продукції та/або поточ­них біологічних активів (різниця між справед­ливою вартістю визнаних активів та витрата­ми на їх вирощування)    
  Визнано витрати від первісного визнання сільсь­когосподарської продукції та / або додаткових біологічних активів (різниця між витратами та справедливою вартістю визнаних активів)    
  Коригування в кінці року сум доходів:    
5.1 На суму перевищення фактичних доходів ви­значений в кінці року над сумою доходів, від­несених протягом року    
5.2 На суму перевищення доходів, віднесених протягом року над сумою фактичних доходів визначених в кінці року (методом «червоне сторно»)    
  Коригування сум витрат:    
6.1 На суму перевищення фактичних витрат ви­значених в кінці року над сумою витрат відне­сених протягом року    
6.2 На суму перевищення витрат, віднесених протя­гом року над сумою фактичних витрат, визначе­них в кінці року (методом «червоне сторно»)    
  Віднесено на фінансові результати:    
7.1 Сума доходу    
7.2 Сума витрат    

Друга складова фінансового результату — це результат від ре­алізації продукції та біологічних активів, оцінених за справедли­вою вартістю.

Після оприбуткування сільськогосподарської продукції та додаткових біологічних активів, вони обліковуються як запаси за тією оцінкою, за якою вони були визнані та відображені в обліку.

Реалізація продукції та біологічних активів відображається відповідно до вимог П(С)БО 15 «Дохід».

Доход від реалізації продукції та біологічних активів визна­ється в загальній сумі відповідно до договору, тобто без вираху­вання знижок, непрямих податків тощо.

Собівартість продукції та тварин є їх облікова вартість на дату реалізації (справедлива вартість за вирахуванням очікуваних ви­трат на місці продажу, визначеній при первісному визнанні).

При реалізації довгострокових біологічних активів, оцінених за первісною вартістю, вони відображаються в обліку згідно з вимогами П(С)БО 7 «Основні засоби». При реалізації продукції та біологічних активів складають кореспонденцію рахунків (див. табл. 19.3).

Третій фінансовий результат — результат від зміни оцінки біологічних активів, що оцінюються за справедливою вартістю, за вирахуванням витрат на місці продажу.

На кожну звітну дату біологічні активи можуть змінити свою справедливу вартість, тому відповідно до П(С)БО 30 передбачено на кожну дату балансу проводити переоцінку та розраховувати такий фінансовий результат.

Таблиця 19,3





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 382 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...