Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Дохід від первісного визнання та від зміни вартості активів, які обліковуються за справедливою вартістю»



При первісному визнанні сільськогосподарської продукції та додаткових біологічних активів вони оцінюються за справедли­вою вартістю за вирахуванням очікуваних витрат на місці прода­ жу. Відповідно до П(С)БО 30 «Біологічні активи» за цими опера­ціями визнається доход або витрати.

Доходи (витрати) від первісного визнання біологічних активів і сільськогосподарської продукції, одержаних протягом звітного (календарного) року, визначається як різниця між вартістю біоло­гічних активів і сільськогосподарської продукції оцінених за справедливою вартістю (за вирахуванням очікуваних витрат на місці продажу) та витратами, що пов'язані з біологічними пере­твореннями.

Витрати на біологічні перетворення обліковуються відповідно до вимог П(С)БО 16 «Витрати» на рахунку 23 «Виробництво» та 91 «Загальновиробничі витрати» за окремими об'єктами облі­ку, що мають відповідати об'єктам обліку біологічних активів (окремі види біологічних активів та / або їх групи). За цими ж об'єктами відображаються в обліку доходи та витрати від первіс­ного визнання сільськогосподарської продукції та додаткових біологічних активів.

Доходи або витрати від первісного визнання додаткових біо­логічних активів та сільськогосподарської продукції включають­ся до складу інших операційних витрат (доходів) в кінці звітного (календарного) року або на кожну дату балансу з коригуванням до фактичної суми доходів (витрат) від первісного визнання до­даткових біологічних активів і сільськогосподарської продукції, визначеної в кінці звітного (календарного) року.

Це коригування пов'язане з тим, що в кінці року здійснюється розподіл та списання непрямих витрат на витрати виробництва, наприклад, списання загальновиробничих витрат, розподіл не­прямої амортизації основних засобів, витрат на їх ремонт та інше. У зв'язку з цим витрати на біологічні перетворення будуть інши­ми, ніж ті, що відображені на дату визнання біологічних перетво­рень, а значить іншими будуть і доходи та витрати від первісного визнання с-г продукції та біологічних активів.

Фінансовий результат від первісного визнання сільськогоспо­дарської продукції та додаткових біологічних активів визнача­ється на рахунку обліку фінансових результатів шляхом порів­няння доходів та витрат.

За цими операціями складається кореспонденція рахунків, що приведена в табл. 19.2.

Таблиця 19.2





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 1671 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...