Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Painting for museums / Bilder für museum



Tato stránka je pouze ilustrační a obsahuje jen část obrazů, které byly zhotoveny pro muzea a podobné instituce

Barevnost obrazů je stažena na ochranu před neoprávněným stahováním a užíváním.

Pokud chcete obrazy použít, je třeba zažádat o svolení muzea, pro které byly obrazy zhotoveny.

Pro Muzeum hlavního města Prahy - předlohy pro reprezentační velkoplošné zvětšeniny

Neolit (mladší doba kamenná) - éra prvních zemědělců. Kvalifikovaná rekonstrukční představa (tónový obraz vznikl ve spolupráci s archeologem Martinem Hložkem z Technického muzea v Brně a odbornými pracovníky Muzea hlavního města Prahy).

Eneolit (pozdní doba kamenná). Kvalifikovaná rekonstrukční představa (tónový obraz vznikl ve spolupráci s archeologem Martinem Hložkem z Technického muzea v Brně a odbornými pracovníky Muzea hlavního města Prahy).

Starší doba bronzová. Kvalifikovaná rekonstrukční představa (tónový obraz vznikl ve spolupráci s archeologem Martinem Hložkem z Technického muzea v Brně a odbornými pracovníky Muzea hlavního města Prahy).

Mladší doba bronzová.Rekonstrukční kvalifikovaná představa (tato tónová rekonstrukce vznikla díky konzultacím a materiálům poskytnutých archeologem Milanem Salašem z Moravského zemského muzea a odbornými pracovníky Muzea hlavního města Prahy).

Halštat - starší doba železná. Rekonstrukční kvalifikovaná představa (tato tónová rekonstrukce vznikla díky konzultacím a materiálům poskytnutých archeologem Martinem Golcem z Archeologického ústavu Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně a odbornými pracovníky Muzea hlavního města Prahy).

Doba římská.Kvalifikovaná rekonstrukční představa (tónový obraz vznikl ve spolupráci s archeologem Martinem Hložkem z Technického muzea v Brně a odbornými pracovníky Muzea hlavního města Prahy).

Doba hradištní - ranný středověk,Čechy - 9. stol. - triptych.Kvalifikovaná rekonstrukční představa (tónový obraz vznikl ve spolupráci s archeologem Martinem Hložkem z Technického muzea v Brně a odbornými pracovníky Muzea hlavního města Prahy).

Latén - Keltové - triptych. Kvalifikovaná rekonstrukční představa (obraz vznikl ve spolupráci s archeologem Martinem Hložkem z Technického muzea v Brně a odbornými pracovníky Muzea hlavního města Prahy).

Sídliště z doby železné. Kvalifikovaná rekonstrukční představa (obraz vznikl ve spolupráci s odbornými pracovníky Muzea hlavního města Prahy).

Pro Městské muzeum a gelerii Břeclav - reprezentační olejomalby - expozice zámeček na Pohansku

Stará Morava (Velká Morava) - poslední čtvrtina 9. stol. Kvalifikované rekonstrukční představy hradiska na Pohansku a tkalcovské dílny (obraz hradiska vznikl ve spolupráci s archeologem Jiřím Macháčkem z Archeologického ústavu Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně a obraz tkalcovské dílny ve spolupráci s archeologem Luďkem Galuškou z Moravského zemského muzea).

Stará Morava (Velká Morava) - poslední čtvrtina 9. stol. Kvalifikovaná rekonstrukční představa dvorce v hradišti na Pohansku (obraz vznikl ve spolupráci s archeologem Luďkem Galuškou z Moravského zemského muzea a specialisty z Archeologického ústavu Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně).

Stará Morava (Velká Morava) - poslední čtvrtina 9. stol. Kvalifikovaná rekonstrukční představa pohřbu na dvorci na Pohansku (obraz vznikl ve spolupráci s archeologem Luďkem Galuškou z Moravského zemského muzea a specialisty z Archeologického ústavu Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně).

Stará Morava (Velká Morava) - poslední čtvrtina 9. stol. Kvalifikovaná rekonstrukční představa brány na hradisko na Pohansku (obraz vznikl ve spolupráci s archeologem Luďkem Galuškou z Moravského zemského muzea a specialisty z Archeologického ústavu Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně).

Pro Prácheňské muzeum v Písku - předlohy pro reprezentační a ilustrační obrazy

Mladý doba bronzová - rituál ukládání nádoby s popelem při žárovém pohřbu na lokalitě Bakaláře v Písku. Kvalifikovaná rekonstrukční představa (obraz vznikl ve spolupráci s archeologem Jaroslavem Jiříkem).

Střední doba bronzová - mohylový pohřeb ženy na lokalitě Bakaláře v Písku. Kvalifikovaná rekonstrukční představa (obraz vznikl ve spolupráci s archeologem Jaroslavem Jiříkem).

Střední doba bronzová. Kvalifikovaná rekonstrukční představa ženy, jejíž ostatky byly nalezeny na lokalitě Bakaláře v Písku (obraz vznikl ve spolupráci s archeologem Jaroslavem Jiříkem).

Střední doba bronzová. Kvalifikovaná rekonstrukční představa ženy ve stromové rakvi, jejíž ostatky byly nalezeny na lokalitě Bakaláře v Písku (obraz vznikl ve spolupráci s archeologem Jaroslavem Jiříkem).

Postup stavby gotického kostela v Písku (obraz vznikl ve spolupráci s archeologem Jaroslavem Jiříkem a historikem Janem Adámkem).

Pro Archeologické centrum Olomouc - ilustrace

Neolit - výpal keramiky před dlouhým domem. Kvalifikovaná rekonstrukční představa (obraz vznikl ve spolupráci s archeologem Jaroslavem Peškou).

Pro Magistrát města Brna - předlohy pro publikaci

Moravský gravettien - hrob šamana. Variační škála možností vizáže šamanského hrobu Brno II. Kvalifikovaná rekonstrukční představa (obraz vznikl ve spolupráci s Ing. Petrem Škrdlou a paleontoložkou Miriam Nývltovou Fišákovou z Archeologického ústavu AV v Brně).

Pro archeopark v Petersfelsu u Engenu - předlohy pro exteriérové velkoplošné tabule

Lov sobů magdaleniénskými lidmi v Petersfelské soutěsce. Kvalifikovaná rekonstrukční představa (obraz vznikl ve spolupráci s archeologem Gerdem Albrechtem z muzea v Engenu).

Magdalenién - tábor v Petersfelsu - zpracování ulovených sobů. Kvalifikovaná rekonstrukční představa (obraz vznikl ve spolupráci s archeologem Gerdem Albrechtem z muzea v Engenu).

Magdalenién - oslava s tancem v táboře petersfelských lovců sobů. Kvalifikovaná rekonstrukční představa (obraz vznikl ve spolupráci s archeologem Gerdem Albrechtem z muzea v Engenu).

Pro muzeum v Müllheimu (Německo) - předlohy pro velkoplošné reprezentační zvětšeniny

Lovec s kamenným hrotem kopí - malý gravettienský tábor v krajině pod Černým lesem (Schwarzwald). Kvalifikovaná rekonstrukční představa (obraz vznikl ve spolupráci s archeologem Gerdem Albrechtem z muzea v Engenu).

Doba římská - práce na poli v krajině pod Černým lesem (Schwarzwald). Kvalifikovaná rekonstrukční představa (obraz vznikl ve spolupráci s archeologem Gerdem Albrechtem z muzea v Engenu).

Halštatské mohyly - pohřební průvod v krajině pod Černým lesem (Schwarzwald). Kvalifikovaná rekonstrukční představa (obraz vznikl ve spolupráci s archeologem Gerdem Albrechtem z muzea v Engenu).

Pro Archeopark Všestary

Hradecká epopej - předlohy pro reprezentační velkoplošné zvětšeniny

Přezletice u Prahy. Kvalifikovaná rekonstrukční představa života ve starém paleolitu (obraz vznikl ve spolupráci s paleontoložkou Miriam Nývltovou Fišákovou zArcheologického ústavu AV v Brně a odborníky z katedry praktické a experimentální archeologie Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové).

Lokalita Bečov. Kvalifikovaná rekonstrukční představa pohřbu ve středním paleolitu (obraz vznikl ve spolupráci s paleontoložkou Miriam Nývltovou Fišákovou z Archeologického ústavu AV v Brně a odborníky z katedry praktické a experimentální archeologie Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové).

Mladý paleolit - Pavlovienské sídliště. Kvalifikovaná rekonstrukční představa obřadu lovecké magie (obraz vznikl ve spolupráci s paleontoložkou Miriam Nývltovou Fišákovou z Archeologického ústavu AV v Brně a odborníky z katedry praktické a experimentální archeologie Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové).

Kvalifikovaná rekonstrukční představa tábora mezolitických lovců (obraz vznikl ve spolupráci s paleontoložkou Miriam Nývltovou Fišákovou z Archeologického ústavu AV v Brně, archeologem Martinem Hložkem z Technického muzea v Brně a odborníky z katedry praktické a experimentální archeologie Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové).

Neolit. Kvalifikovaná rekonstrukční představa setkání mezolitických lovců s neolitickými zemědělci při příležitosti svatební dohody (obraz vznikl ve spolupráci s paleontoložkou Miriam Nývltovou Fišákovou z Archeologického ústavu AV v Brně, archeologem Martinem Hložkem z Technického muzea v Brně a odborníky z katedry praktické a experimentální archeologie Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové).

Eneolit. Kvalifikovaná rekonstrukční představa picího obřadu (obraz vznikl ve spolupráci s paleontoložkou Miriam Nývltovou Fišákovou z Archeologického ústavu AV v Brně, archeologem Martinem Hložkem z Technického muzea v Brně a odborníky z katedry praktické a experimentální archeologie Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové).

Mladší doba bronzová. Kvalifikovaná rekonstrukční představa obřadu u popelnicového pole (obraz vznikl ve spolupráci s archeologem Martinem Hložkem z Technického muzea v Brně a odborníky z katedry praktické a experimentální archeologie Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové).

Halštat (starší doba železná). Kvalifikovaná rekonstrukční představa pohřebního ritu (obraz vznikl ve spolupráci s paleontoložkou Miriam Nývltovou Fišákovou z Archeologického ústavu AV v Brně, archeologem Martinem Hložkem z Technického muzea v Brně a odborníky z katedry praktické a experimentální archeologie Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové).

Latén (mladší doba železná). Kvalifikovaná rekonstrukční představa života v keltském oppidu (obraz vznikl ve spolupráci s paleontoložkou Miriam Nývltovou Fišákovou z Archeologického ústavu AV v Brně, archeologem Martinem Hložkem z Technického muzea v Brně a odborníky z katedry praktické a experimentální archeologie Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové).

Doba římská. Kvalifikovaná rekonstrukční představa jednání římských vojáků s představiteli germánské vesnice (obraz vznikl ve spolupráci s paleontoložkou Miriam Nývltovou Fišákovou z Archeologického ústavu AV v Brně, archeologem Martinem Hložkem z Technického muzea v Brně a odborníky z katedry praktické a experimentální archeologie Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové).

Stěhování národů. Kvalifikovaná rekonstrukční představa scény odchodu utečenců z usedlostí postižených boji (obraz vznikl ve spolupráci s paleontoložkou Miriam Nývltovou Fišákovou z Archeologického ústavu AV v Brně, archeologem Martinem Hložkem z Technického muzea v Brně a odborníky z katedry praktické a experimentální archeologie Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové).





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 2833 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.014 с)...