Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Колектив фахівців — це група інформаційної служби, яка забезпечує функціонування системи



Комплекс програмних і технічних засобів забезпечення функ­ціонування АБІ включає одну чи декілька ПЕОМ, засоби пере­дання даних, віддалені термінали, базове та спеціальне про­грамне забезпечення ПЕОМ (операційна система, системи Управління даними, програмні інтерфейси користувачів з АБІ тощо).

Нині в межах ЄІСПС організується видання інформаційного бюлетня як однієї з форм надання інформаційних послуг пси­хологам, керівникам установ та організацій, педагогам, со­ціальним працівникам та ін. У ньому планується друкувати огляди наукових праць, дисертацій, звітів, документи, що Регламентують діяльність практикуючих психологів, інфор­мацію про нові книжки з психології та методичні розробки, Формацію про конференції, наукові зібрання, семінари, ідомості про ринок психологічних послуг та ринок праці, ворюється банк психодіагаостичних методик.


Як користуватися послугами ЄІСПС. Абоненти ЄІСПС от­римують інформацію про постанови, накази, розпорядження органів управління освітою, про нові методичні розробки провідних науковців, про плани видавничої діяльності науко­вих установ, про наукові та практичні конференції, семінари тренінги, зібрання тощо. Кожен з абонентів може запропону­вати свої послуги, методичні розробки, проекти для розпов­сюдження у межах країни й за кордоном з отриманням гоно­рару та захистом авторського права.

Абонентом ЄІСПС може бути будь-який заклад (установа) освіти — школа, гімназія, ліцей, коледж, ПТУ, інститут, універ­ситет, управління освіти, інші державні й недержавні установи, фірми, об'єднання. Абоненти можуть не мати штатних психо­логів, але користуватися послугами ЄІСПС, отримувати дані психологічних досліджень та методичні матеріали.

Запитання й завдання


Панок В. Г. Організація психологічної служби у системі народної освіти // Практична психологія і розвій таланту. Суми, 1992.

Панок В. Г. Концепція національної соціально-психо­логічної служби // Педагогіка і психологія: Вісн. Акад. пед. наук України, 1994. № 2(3).

Панок В. Г. Практична психологія у системі освіти: шляхи розбудови // Психологическая помощь детям и подрост-кам с трудностями в обучении, поведений и змоциональ-ньіми нарушениями: Сб. статей по материалам Всеукр. на-уч.-практ. семинара, 17—21 июня 1997 г. Одесса, 1997.

Полищук Ю. М., Хон В. Б. Теория автоматизированньгх банков информации. Москва, 1989.

Положення про психологічну службу в системі освіти України // 36. законодавчих та нормативних актів про освіту. Київ, 1994. Вип. 2.

Страссман П. Информация в век злектроникн: Проблеми управлення. Москва, 1987.



392


1. Що таке ЄІСПС, які її завдання та функції?

2. Розтлумачте поняття інформаційної технології.

3. Що таке комп'ютерна мережа передання даних, які її мож­
ливості?

4. Які завдання виконує ЄІСПС у системі освіти?

5. Назвіть елементи, з яких складається ЄІСПС.

6. Що таке "інформаційна архітектура"?

7. Сформулюйте поняття автоматизованого банку інформації
та визначте його функції.

8. Як користуватися послугами ЄІСПС?

Література

Вьісоцкий С. Архитектура клиент—сервер // Компьютерное обозрение. 1996. № 20—22.

Гольц Г. Рабочие Москва, 1990.

станции и информационньїе сети.

Кроув Г., Зйвисон Д. Базн данннх в административнш' информационннх системах. Москва, 1983.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 658 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...