Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ступінь - друга ступінь перетворення. Дані зчитуються з буферного ОЗУ, перетворюються і записуються у вхідне ОЗУ



Ступіні аналогічні другій ступені.

Ступіні аналогічні третій ступені.

Ступінь - вивантаження отриманого перетворення з вхідного ОЗУ.

Приведена на рис. 4 структурна схема з двома помножувача "метелика" реалізована у виді функціонально закінчених модулів ШПФ 256 і 1024 точки і розрядністю вхідних даних і коефіцієнтів 16 біт для ПЛІС фірми Xіlіnx серій Vіrtex і XC4000XL/XLA/XV. Отримані якісні і кількісні характеристики модулів приведені в табл. 1.

Таблиця 1. Характеристики М-модулів ШПФ на ПЛІС серії Vіrtex

Розмір перетворення Системних вентилів, тис. Частота надходження вхідних даних, Мгц-real-tіme Час перетворення, мкс
256 точок   25,5  
256 точок*   25,5  
1024 точки**   19,5  

Дані модулі ШПФ, надалі М-модулі (Макро-модулі), що поставляються як додаткові бібліотеки для системи проектування Foundatіon фірми Xіlіnx, можуть легко бути додані в створюваний користувачем проект зі збереженням якісних і кількісних характеристик модуля. Подібна незалежність параметрів модуля від навколишньої користувальницької логіки обумовлена використанням спеціальної методики топологічного розміщення, завдяки чому всі модулі є лінійно орієнтованими макросами (RPM), а також використанням тимчасових обмежень затримок поширення сигналів по кристалі (атрибута TІMESPEC).

Розглянуті М-модулі ШПФ оперують з 16-розрядними вхідними даними і коефіцієнтами перетворення. Однак реальна розрядність даних, що надходять, для деяких високошвидкісних додатків обмежується 12, а іноді і 8 бітами, що спричиняє значне скорочення обсягу модуля ШПФ і відповідний ріст продуктивності. Модулі, що поставляються, допускають оперативну модифікацію під необхідну розрядність і розмір перетворення.

Після реалізації модуля ШПФ на розглянутих кристалах залишаються значні вільні вентильні ресурси, які можна використовувати для створення в тієї ж ПЛІС додаткових пристроїв користувача, наприклад, вбудованого контролера шини PCІ і логіки сполучення з аналого-цифровим перетворювачем





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 375 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...