Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особовий склад професійних аварійно-рятувальних служб комплектується на контрактній основі і поділяє-ться на основний та допоміжний



До основного особового складу професійної аварійно-рятувальної служби належать працівники, які організо-вують і виконують аварійно-рятувальні роботи та забезпе-чують готовність аварійно-рятувальних служб до їх прове-дення. До допоміжного особового складу професійної аварійно-рятувальної служби належать працівники, які забезпечують її діяльність, пов’язану з виконанням покла-дених на аварійно-рятувальну службу завдань, та про-фесійну і медико-психологічну підготовку рятувальників, та прикріплених до них служб.

Для проведення пошукових, аварійно-рятувальних та відновних робіт основний особовий склад усіх аварійно-рятувальних служб забезпечується спеціальним одягом, спорядженням і засобами індивідуального захисту. Поря-док комплектування та оснащення особового складу аварійно-рятувальних служб, професійної підготовки і перевірки готовності його до дій та форма контракту, що укладається з рятувальниками під час прийняття їх на роботу встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Рівень підготовки основного особового складу профе-сійних аварійно-рятувальних служб, обсяг знань, умінь та практичних навичок рятувальників визначається держав-ними стандартами освіти за відповідними професіями та навчальними програмами, вимоги яких повинні бути гармонізовані з міжнародними нормами. Документом, що засвідчує якість підготовки, є сертифікат, який відповідає міжнародним зразкам та дозволяє у разі потреби залучати рятівників до виконання робіт у складі міжнародних аварійно-рятувальних формувань без додаткової підготов-ки. Зразок сертифіката та порядок його видачі затверд-жуються центральним органом виконавчої влади з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи (МНС України).

Об’єктові аварійно-рятувальні служби комплектуються з інженерно-технічних та інших досвідчених працівників, які одержали необхідні знання та навички в проведенні аварійно-рятувальних робіт і здатні за станом здоров’я виконувати роботи в екстремальних умовах.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 349 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...