Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Потенційні шляхи опромінювання, фази аварії та контрзаходи, для яких можуть бути встановлені рівні втручання



Потенційні шляхи опромінювання Фаза аварії Контрзахід*
1. Зовнішнє опромінення від радіо-активної хмари аварійного дже-рела (установки). Рання Укриття. Евакуація. Обмеження режиму поведінки.
2. Зовнішнє опромінення від шлей-фу випадінь з радіоак­тивної хмари. Рання Укриття. Евакуація. Обмеження режиму поведінки.
3. Вдихання радіонуклідів, які містяться у шлейфу. Рання Укриття, герметизація примі­щень, відключення зовнішньої вентиляції.
4. Надходження радіоізотопів йо­ду інгаляційне, з продуктами харчу-вання та питною водою. Рання Укриття. Обмеження режимів поведінки та харчування. Про-філактика надходження ра­діо-ізотопів йоду за допомогою препаратів стабільності йоду.
5. Поверхневе забруднення радіо­нуклідами шкіри, одягу, інших поверхонь. Рання середня Евакуація. Укриття. Обмежен-ня режимів поведінки та хар-чування. Дезактивація.
6. Зовнішнє опромінювання від випадів радіонуклідів на ґрунт та інші поверхні. Середня пізня Евакуація. Тимчасове відселен-ня. Переселення. Обмеження режимів поведінки і харчуван-ня. Дезактивація територій, бу-дівель та споруд.
7. Інгаляційне надходження ра­діо-нуклідів за рахунок їх вторинно-го підняття з вітром. Середня пізня Тимчасове відселення. Пере-селення. Дезактивація тери-торій, будівель та споруд.
8. Споживання радіоактивно заб-­руднених продуктів харчуван-ня та води. Пізня Сільськогосподарські та гідротехнічні контрзаходи.

*) - Радіаційний контроль об'єктів навколишнього середовища, продуктів харчуван­ня та питної води проводиться на всіх фазах аварії, але об'єм та структура цього конт­ролю може бути різною. Це визначає-ться спеціальним методично-регламентуючим документом.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 443 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...