Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до буфетника



Буфетник повинний мати професійну підготовку. Знати порядок обслуговування споживачів і розрахунку з ними. Робити реалізацію кулінарної продукції, покупних товарів споживачеві в строгій відповідності з нормами їхнього виходу і відпустки. Знати і виконувати правила експлуатації обладнання. Він повинний знати асортимент, рецептуру, технологію готування реалізованих блюд, закусок і напоїв; правила нарізки продуктів, правила оформлення і відпустки блюд, температурні режими збереження і подачі блюд, напівфабрикатів, кулінарних виробів і покупних товарів. Буфетник зобов'язаний знати види і призначення використовуваного посуду, приладів і інвентарю; способи, правила розміщення і викладення товарів на буфетних стійках і прилавках, режими збереження продуктів у холодильних шафах; коротку товарознавчо-технологічну і кулінарну характеристику реалізованих товарів і продукції; способи і правила упакування товарів і продукції; правила експлуатації контрольно-касових машин, правила підрахунку вартості покупки і розрахунку зі споживачами.

Касир

Здійснює операції по прийому, облікові, видачі і збереженню коштів і цінних паперів з обов'язковим дотриманням правил, що забезпечують їхня схоронність. Оформляє документи й одержує відповідно до встановленого порядку грошові кошти і цінні папери в установах банку для виплати заробітної плати, премій, оплати командировочних і інших витрат. Веде на основі прибуткових і видаткових документів касову книгу. Звіряє фактичну наявність грошових сум і цінних паперів із книжковим залишком.

Складає касову звітність.

Повинний знати:постанови, розпорядження, накази, інші керівні і нормативні документи вищестоящих і інших органів, що стосується ведення касових операцій; банківських документів; правила прийому, видачі, обліку і збереження коштів і цінних паперів; порядок оформлення прибуткових і видаткових документів, підрахунок касової готівки і правила забезпечення їхньої схоронності; порядок ведення касової книги, складання касової звітності; правила експлуатації електронно-обчислювальної техніки; основи організації праці; законодавство про працю й охорону праці; правила внутрішнього трудового розпорядку; правила і норми охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії і протипожежного захисту.

Література 2,3,4,7,10,12,17,20,21,28,31,33.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 1090 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...