Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до офіціанта



Офіціант повинний мати професійну підготовку; знати і вміти застосовувати на практиці правила і технічні прийоми обслуговування споживачів, основні правила етикету, правила сервіровки столу; знати види і призначення столового посуду, приладів, столової білизни, застосовуваних при обслуговуванні споживачів; правила і черговість подачі блюд, напоїв, вимоги до їх оформлення і температури, відповідність асортименту вино-горілчаних виробів характерові подаваних блюд.

Вінповинний уміти складати меню для банкетів, офіційних і неофіційних прийомів. Офіціант повинний знати правила міжнародного етикету, техніку і специфіку обслуговування іноземних споживачів; особливості готування, оформлення і подачі національних, фірмових і замовлених блюд, блюд іноземних кухонь; особливості обслуговування прийомів, банкетів, торжеств і інших спеціальних заходів, а також окремих контингентів споживачів; характеристику блюд і напоїв, уміти запропонувати їх споживачеві і надати коротку інформацію про них у процесі обслуговування. Офіціант зобов'язаний знати в межах розмовного мінімуму іноземні мови професійну термінологію; правила експлуатації контрольно-касових машин, порядок оформлення рахунків, розрахунку по них зі споживачами; форми розрахунків зі споживачами, у тому числі з іноземною валютою і кредитними картками. Він повинний знати основи психології і дотримувати при обслуговуванні принципи професійної етики.

Бути обережним і уважним при сервіровці столу, транспортуванні підношень із блюдами по залі, переносі обідніх приладів і посуду: стежити за станом статі в залі і біля роздачі.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 4696 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...