Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Види збитків від пожеж



Втрати від пожеж можуть бути пов'язаними з прямими, побічними, соціальними та екологічними збитками.

Прямі збитки – це втрати, що пов'язані зі знищенням або пошкодженням вогнем, водою, димом або високою температурою основних фондів та майна об'єктів галузі, а також людей внаслідок пожежі. Прямі збитки від пожеж можуть складати від 0,2 до 0,3 % ВВП [29].

Побічні збитки – це втрати, що пов'язані з ліквідацією пожежі, а також простоєм виробництва, перервою в роботі, зміною графіка руху транспортних засобів та іншою втраченою внаслідок пожежі вигодою. Побічні збитки є величиною не сталою та можуть змінюватися залежно від галузі.

Соціальні збитки - це втрати, що пов'язані з виключенням трудових ресурсів з виробничої діяльності та проведенням заходів внаслідок загибелі та травмування людей на пожежах. Більшість соціальних збитків неможливо економічно оцінити, вони можуть бути пов'язаними з хворобами, стресами.

Екологічні збитки - це втрати, що пов'язані з забрудненням атмосфери, води, грунту, живих організмів та рослинності в процесі горіння та внаслідок гасіння пожеж. Пожежі можуть викликати значні зміни в цілих екосистемах, що здатне перетворити постраждалі регіони.

З урахуванням усіх можливих збитків від пожеж можна зробити висновок, що забезпечення ефективного протипожежного захисту галузевих об'єктів є актуальним не тільки з економічної точки зору, але і соціальних та екологічних проблем.

Завданням пожежної безпеки є запобігання пожежам, а у разі їх виникнення – ліквідація та зведення до мінімуму наслідків пожежі.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 1505 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...