Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Галузевих об'єктів. Пожежа – це неконтрольоване горіння поза спеціальним вогнищем, що розповсюджується в часі і просторі



Пожежа – це неконтрольоване горіння поза спеціальним вогнищем, що розповсюджується в часі і просторі, призводить до матеріальних збитків, а також до смертельних наслідків.

Пожежі можуть бути природними, що виникають внаслідок природних явищ (прямі удари блискавки, самозаймання вугілля, наводнення та ін.),та антропогенними, що пов'язані прямо чи побічно з людським чинником. Причому зафіксовано, що на долю природних пожеж приходиться приблизно 1% від загальної кількості, а всі інші є безпосередньо наслідками діяльності людини.

Під час пожежі можливо отруєння токсичними продуктами горіння: оксидом вуглецю та сірки, аміаком, газоподібними соляною та сірчаною кислотою та ін. Крім того, в результаті горіння утворюється дим, що не тільки негативно впливає, у першу чергу, на органи дихання людини, а ще й значно ускладнює орієнтацію людини у просторі. В умовах пожежі людина може потрапити під дію підвищеної температури (вище 1000С), причому небезпечною температурою в приміщеннях вважається температура, що перевищує 550С. Надзвичайно небезпечною в умовах пожежі, особливо при пожежі технологічного устаткування, є висока інтенсивність променевих потоків, дію якої людина може перенести на протязі 10 – 15 сек.

Причиною підвищення рівня пожежної небезпеки галузевих об'єктів може бути зростання енергонасиченості виробництв, використання нових видів матеріалів, у першу чергу, полімерних, з підвищеними рівнями пожежної небезпеки, а також пожежне навантаження, тобто зростання концентрації горючих речовин і матеріальних цінностей на одиницю площі будівель, експлуатація та ремонт електроустаткування та ін.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 534 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...