Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кількісні методи оцінки ризику



Кількісна оцінка ризику – це процес оцінки кількісних значень ймовірності та наслідків небажаних процесів, випадків, тобто оцінка проводиться за формулою:

, (1.5)

де Р – ймовірність події (величина, суттєво менша за одиницю);

S – тяжкість наслідків.

Формула (1.5) виражає ступінь ризику R, тобто ймовірність виникнення небажаної події з урахуванням розміру можливого збитку.

Кількісні методи дають об’єктивну оцінку ступеня небезпеки, на основі чого розробляється система управління ризиком. Тільки кількісно оцінені ризики можна порівнювати між собою, навіть якщо вони мають різне походження та негативні прояви. Для кількісних методів оцінки ризику необхідний великий об’єм інформації про стан виробничого середовища, рівень безпеки на підприємстві і т. ін. Проведення кількісного аналізу, на відміну від якісного, вимагає високої кваліфікації виконавців.

Кількісний аналіз ризику найефективніший на стадії проектування та розміщення небезпечного виробничого об’єкта, при обґрунтуванні заходів безпеки, а також при комплексній оцінці небезпеки аварій на виробництві.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 409 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.012 с)...