Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Дисковий вакуум-фільтр



Дисковий вакуум-фільтр наведено на рис. 2.89.

Рис. 2.89 Дисковий вакуум-фільтр:

1 – пустотілий вал; 2 – диски; 3 – робоча ємність; 4 – розподільна головка.

Рис. 2.90 Секція дискового фільтра:

1 – фільтруюча тканина; 2 – сектор; 3 – накладка; 4 – стяжна шпилька; 5 – патрубок.

Дисковий фільтр від барабанного відрізняється тим, що його фільтруюча поверхня виконана з пустотілих дисків 2, насаджених на пустотілий вал 1. Диски складаються з окремих секторів 2, рис. 2.90, укріплених на валу накладками 2 і стяжними шпильками 4.

Кожний сектор являє собою короб з перфорованими стінками. У вузькій частині сектора встановлений патрубок 5, безпосередньо приєднаний до валу. Внутрішня ємність кожного сектора через патрубок з’єднана з каналом в цапфі валу. Перед складанням диску всі сектори обтягуються фільтруючою тканиною 1. На одній з цапф, а у фільтрах великої продуктивності на обох, встановлюються розподільні головки аналогічної конструкції що й у барабанних вакуум-фільтрів. В процесі фільтрації на боковій поверхні фільтрів відкладається осад, який після просушки знімається ножами.

Дискові фільтри більш компактні в порівнянні з барабанними вакуум-фільтрами, але в них ускладнена промивка осаду, тому що зволожений осад легко сповзає з вертикальної поверхні дисків.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 415 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...