Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Барабанний вакуум-фільтр



Основною частиною барабанного вакуум-фільтра, рис. 2.87, є зварений або вилитий з металу барабан 1, встановлений за допомогою цапф в підшипниках над ванною 4 з суспензією, таким чином, щоб частина барабана була занурена у ванну.

Рис. 2.87. Схема барабанного вакуум-фільтра:

1 – перфорований барабан; 2 – ніж; 3 – фільтруюча тканина; 4 – ванна; 5 – коливаюча мішалка; 6 –камери; 7 – труби; 8 – пристрій для подачі промивної рідини.

Барабан набуває обертового руху від електродвигуна. Поверхня барабана перфорована і покрита фільтруючою тканиною 3, яка спеціально закріплюється на барабані. Під фільтруючою поверхнею створюється вакуум, фільтрат проходить через фільтруючу тканину, а на її поверхні залишається осад, який в подальшому зрізається ножем 2.

Для запобігання попадання твердих частинок у ванні встановлена рухома (коливальна) мішалка 5. Всередині барабана перегородками утворені окремі камери 6, з’єднані трубами 7 з каналами, які проходять через одну з цапф. Канали з’єднані з автоматичним перемикаючим пристроєм – розподільною головкою. Схема розподільної головки наведена на рис. 2.88.

Рис. 2.88. Схема розподільної головки:

1 – рухомий диск; 2 – нерухомий диск; А – зона фільтрації; Б – зона просушки осаду; В – зона промивки та просушки осаду; Г – зона віддувки осаду; Д – зона очистки тканини; І, ІІ –повітря; ІІІ –промивна рідина; VI – фільтрат.

В головці є прикріплений до барабану рухомий диск 1 і нерухомий диск 2. Отвори в рухомому диску з’єднуються з камерами барабана, а отвори в нерухомому диску – з відповідними трубопроводами, по яким відводиться фільтрат і промивна рідина і підводиться стиснене повітря для віддувки осаду і очистки фільтруючої тканини.

Тобто в зонах А, Б і В –створюється розрідження, а в зонах Г і Д – надлишковий тиск.

Кожний отвір рухомого диска при обертанні послідовно з’єднуються з отворами нерухомого диска, а в кожній камері за один оберт барабана здійснюються всі стадії процесу.

Це є основною перевагою даного фільтра. Разом з тим, це простота обслуговування, можливість фільтрації суспензії з великим вмістом твердої фази, хороші умови промивки осаду.

До недоліків фільтра відноситься порівняно невелика питома поверхня фільтрації, відносно велика вартість, складність герметизації, необхідність перемішування суспензії у робочій ванні через протилежний напрямок руху твердих частинок під дією сили тяжіння і фільтрату.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 745 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...