Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Охорона природного середовища на базах (складах) пально-мастильних матеріалів



Нафтопродукти належать до 4 класу токсичності і в разі попадання в ор­ганізм людини викликають захворювання органів дихання та центральної нервової системи (спостерігається підвищена втомлюваність, головний біль, непритомність, розвивається малокрів'я).

Один грам нафтопродуктів робить непридатними для споживання 2 куб.м води. Самоочищення води від нафтопродуктів відбувається над­звичайно повільно, а при температурі нижче 5-10 градусів практично припиняється.


Охорона навколишнього природного середовища на базах і складах пально-мастильних матеріалів (надалі - складах пального) в основному по­лягає у виконанні заходів щодо охорони земельних і водних ресурсів (в охо­роні грунту, рослинності, поверхневих і підземних вод) від забруднення наф­топродуктами (нафтовміщуючими відходами), і здійснюється разом з вико­нанням основного завдання щодо забезпечення бойової готовності військ. Основним моментом запобігання забрудненню є боротьба з втратами під час приймання, зберігання та видачі пально-мастильних матеріалів (нафтопро­дуктів).

До потенційних джерел забруднення навколишнього природного середо­вища на складах пального у військах належать:

резервуари, трубопроводи, насосні станції, зливно-наливні та роздаточні пристрої, сховища і навіси для зберігання пального (ПММ);

парки техніки, пункти технічного обслуговування і ремонту техніки, об'єкти теплового господарства, водопостачання, каналізації, лабораторії, підсобні господарства тощо.

Резервуари (сховища) за способом встановлення поділяються на заглиб­лені, напівзаглиблені та наземні. До заглиблених належать резервуари, у яких верх стінки вертикального резервуару або верхня твірна горизонталь­ного резервуара знаходиться нижче планувальної помітки прилеглої площі не менше як на 20 см.

До напівзаглиблених належать резервуари, що заглиблені у грунт не менше, ніж на половину їх висоти, причому верх стінки вертикального резервуару зна­ходиться вище планувальної помітки прилеглої території більше ніж на 2 м.

До наземних належать резервуари, у яких дно вертикального резервуару знаходиться на одному рівні або вище планувальної помітки прилеглої тери­торії, а також коли резервуар заглиблений не менше як на половину його ви­соти.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 340 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...