Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Заходи щодо запобігання забрудненню атмосферного повітря



Розташування, проектування і будівництво нових, реконстукція та технічне переозброєння діючих споруд (об'єктів) здійснюється згідно з державними будівельними нормами ДБН А2.2-1-95 "Проектування. Склад і зміст матеріалів оцінки впливу на навколишнє середовище (ОВНС) при проектуванні і будівництві підприємств, будинків і споруд. Основні положення проектування". До проектних документів повинні бути включені матеріали про вплив цих об'єктів на санітарний стан навколишнього при­родного середовища та вжиті заходи щодо максимально можливого знижен­ня викидів забруднюючих речовин з використанням маловідходної і безвідходної технологій, комплексного використання природних ресурсів, а також заходи щодо вловлювання, знешкодження і утилізації шкідливих ви­кидів і відходів. При цьому, заходи, що вживаються, повинні забезпечити до-


тримання гранично допустимих концентрацій (ГДК) забруднюючих речовин в атмосферному повітрі селітебної (жилої) зони та 0,8 ГДК в місцях масово­го відпочинку населення - територій, визначених місцевими органами: ку-рортно-санітарних зон, будинків відпочинку, пансіонатів, баз туризму, дачних ділянок, міських пляжів, парків і спортивних баз.

Забороняється розміщення, проектування, будівництво і введення в ек­сплуатацію об'єктів, що є джерелами забруднення атмосферного повітря, на територіях з рівнями забруднення, які перевищують встановлені нормативи.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 626 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...