Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичне заняття №3 (2 години)



Тема. Технологія проведення економічного аналізу засобами MS Excel: аналіз БД MS Excel за допомогою вбудованих функцій.

Вид інноваційної технології. Заняття проводиться у формі роботи в малих творчих групах над завданнями, що виносяться на практичне заняття.

Мета заняття. Систематизувати знання щодо оформлення бази даних в MS Excel, навчитися працювати зі структурними елементами бази даних та створювати розрахункові поля, зв’язувати таблиці за допомогою функції ВПР, підбивати умовні підсумки за допомогою функцій СУММЕСЛИ, СЧЕТЕСЛИ та їх аналогів.

Компетентності, що повинні сформуватися на практичному занятті:

ü студенти повинні знати:

поняття та призначення бази даних (БД); структуру БД, поняття запису та поля БД; вимоги щодо організації БД на робочому аркуші MS Excel.

ü студенти повинні уміти:

створювати на робочому аркуші MS Excel БД згідно зі спроектованою структурою та вимогами щодо її організації; проводити обчислення за допомогою простих формул та формул масивів; зв’язувати таблиці та підбивати умовні підсумки.

Самостійна робота студентів для підготовки до практичного заняття.

1. Опрацювання лекційного матеріалу, обов’язкової та додаткової літератури, що відповідають тематиці практичного заняття.

2. Виконання завдання для самостійного опрацювання № 6.

3. Виконання відповідних тестових завдань (рівень ознайомлення та відтворення), що представлені в практикумі [3, C. 133—135], з метою самоперевірки готовності до виконання завдань практичного заняття та за потреби — корекції знань.

Робота студентів на практичному занятті.

Студенти повинні, працюючи в малій творчій групі, виконати завдання практичного заняття та прийняти участь у обговоренні отриманих результатів та підбитті підсумків заняття.

Інформаційне забезпечення підготовки до проведення практичного заняття.

Під час підготовки до виконання завдань практичного заняття студенти повинні ознайомитися з лекційним матеріалом та літературними джерелами: [2, C. 232—245, 568—575], [3, C. 132—160].





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 235 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...