Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Технологічний процес роботи вантажної станції, його зміст, порядок розробки та затвердження



Технологічним процесом встановлюються кількісні і якісні показники роботи станції, у тому числі загальний час перебування на станції транзитних вагонів без переробки і з переробкою, місцевих вагонів, норма робочого парку тощо.

У технологічному процесі відображається взаємозв’язок між технічним оснащенням станції та реалізованою технологією обробки поїздів і вагонів.

Технологічний процес складається з декількох розділів. У ньому міститься технічна й експлуатаційна характеристика роботи станції. У технічній характеристиці дається опис колійного розвитку, технічного оснащення станції, засобів зв’язку. Експлуатаційна характеристика висвітлює характер і обсяг вантажної, маневрової і поїзної роботи, схеми вантажопотоків, категорії поїздів і вагонів, що підлягають переробці на станції, інші дані.

У розділі, якому висвітлюються питання оперативного планування і керівництва роботою, визначений порядок організації керівництва роботою станції, обов’язки і відповідальність заступника начальника станції з вантажної роботи та заступника з оперативної роботи, інших працівників станції.

Розділ організації технічної роботи станції встановлює технологію обробки поїздів, що надходять на станцію, порядок огляду їх у технічному і комерційному відношеннях, перевірки складів поїздів і документів, доставки документів у СТЦ.

У розділі організації приймання, видачі, зберігання та переробки вантажів встановлюється порядок, технологія і відповідальність щодо якісного та своєчасного

виконання цих операцій згідно зі Статутом залізниць України, діючими нормативними документами Укрзалізниці.

Періодичність перегляду ТПРВС складає 10 років. До технологічного процесу повинні своєчасно вноситися корективи при удосконаленні технології роботи станції на підставі впровадження нової техніки, автоматизованих систем керування, освоєнні нових прогресивних методів праці, внесення змін у нормативну базу.

Технологічний процес роботи інших вантажних станцій складається начальником станції, затверджується начальником дирекції залізничних перевезень, або заступником начальника.

Технологічний процес роботи інших вантажних станцій погоджується з: начальником відділу комерційної роботи та маркетингу дирекції залізничних перевезень; начальником відділу перевезень дирекції залізничних перевезень; начальником вагонного депо; начальником локомотивного депо; начальником загону воєнізованої охорони; начальником дистанції колії; начальником дистанції сигналізації та зв’язку; начальником дистанції електропостачання; начальником регіонального інформаційно-статистичного центру; начальником дистанції вантажно-розвантажувальних робіт.

Зміни та доповнення до технологічних процесів роботи вантажних станцій розробляються узгоджуються і затверджуються Міністерством транспорту та зв’язку України.

55 Призначення, характеристика і класифікація під'їзних колій.

До залізничних під’їзних колій відносяться колії, призначені для обслуговування окремих підприємств, організацій, заснувань і пов’язані з загальною мережею залізниць України безперевного рейковою колією.

Під’їзна колія – це комплекс залізничного господарства, що включає колійний розвиток, складські пристрої, навантажувально-розвантажувальні машини, вагові прилади, пристрої сигналізації і зв’язку, рухомий склад, дозувальні пристрої, тобто усе, що пов’язано з навантаженням, вивантаженням, маневровою роботою.

Статутом передбачено, що залізничні під’їзні колії можуть належати підприємствам, організаціям або залізницям.

По характеру виконуваних робіт під’їзні колії діляться на ті, що мають технологічні перевезення і що не мають. До перших відносяться такі, на яких перевезення пов’язані з виробництвом продукції даного підприємства і які знаходяться цілком у веденні підприємств. Під’їзні колії що не мають технологічних перевезень, перебувають у веденні залізниць, але обслуговують, як правило, тільки дане підприємство.

Під’їзні колії також розрізняють по характеру вантажної роботи. Під’їзні колії обслуговують:

- підприємства видобувної промисловості з явною перевагою на вантаження

стосовно вивантаження (вугільні шахти, рудники, кар’єри)

- підприємства обробної промисловості (машинобудування, хімії), що характеризується перевагою вивантаження стосовно навантаження.

- перевалочні пункти, на яких не має явно вираженої переваги навантаження чи вивантаження

Під’їзні колії розділяють по схемах примикання:

- з одним примиканням до станції Укрзалізниці із кільцевою чи тупиковою схемою розвитку

- двома і більш примиканнями з наскрізною схемою колійного розвитку.

По схемі колійного розвитку розрізняють під’їзні колії:

1) тупикові; 3) наскрізні;

2) комбіновані; 4) кільцеві.

За характером руху на під’їзній колії: поїзним; маневровим; комбінованим.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 4472 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...