Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Перевезення швидкопсувних вантажів залізничним транспортом



До швидкопсувних належать вантажі, які при перевезенні залізничним транспортом вимагають захисту (охолодження, вентилювання, обігрів) від дії на них високих або низьких температур зовнішнього повітря. Перелік швидкопсувних вантажів, що перевозяться залізницею, граничні терміни перевезення їх у залежності від технологічної обробки та типу вагона наведено в додатках 1, 2, 3, 4 Правил Перевезень вантажів.

Для перевезення швидкопсувних вантажів використовуються ізотермічні (рефрижераторні вагони та контейнери, вагони-термоси, спеціальні цистерни для вина, живорибні вагони), а також універсальні криті вагони та криті вагони з утепленим кузовом і універсальні контейнери. Ізотермічний рухомий склад готують до перевезень в технічному, термічному та санітарному відношеннях.

Спосіб перевезення швидкопсувних вантажів (з охолодженням, вентилюванням, обігріванням або в режимі "термос" (підтримання температурного режиму за рахунок теплоізоляції вагона), тип вагона (рефрижераторний, термос, критий, критий з утепленим кузовом) або контейнера (універсальний або рефрижераторний) визначається відправником в залежності від характеру швидкопсувного вантажу та кліматичних умов на всьому шляху його перевезення.

Швидкопсувні вантажі не приймаються до перевезення, якщо термін транспортування менший за термін доставки або перевищує граничний термін перевезення.

Швидкість перевезення (велика або вантажна) ШПВ установлюється відправником і зазначається у перевізних документах.

Спосіб перевезення швидкопсувних вантажів визначається в залежності від періодів року:

· літній - з квітня до жовтня включно;

· перехідний - листопад та березень;

· зимовий - з грудня до лютого включно.

На вимогу залізниці відправник зобов'язаний пред'явити ГОСТ, ДСТУ або технічні умови на продукцію, яка відвантажується, та на її тару, а також сертифікат, якщо продукція підлягає обов'язковій сертифікації.

На кожну відправку, крім накладної, відправник оформляє якісне посвідчення (документ про якість), датований днем завантаження. При перевезенні свіжих фруктів, плодів, овочів, живих рослин, насіннєвого і посадкового матеріалів та інших вантажів, що підлягають карантинному контролю, до накладної додається карантинний сертифікат. Крім того, пред´являючи до перевезення свіже м´ясо, солонину, забитих птахів,бекон та інші продукти, необхідно також надати ветеринарне посвідчення.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 1274 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...