Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інтерфейси системи



В режимі керованої програми "1С: Підприємство 8.2" використовується новий дизайн інтерфейсу, що орієнтований на комфортну та ефективну роботу. Він відповідає сучасним тенденціям та підкреслює сильні сторони попереднього інтерфейсу.

Для полегшення роботи користувача з системою передбачено такі види інтерфейсу:

- Адміністративний;

- Бухгалтерський;

- Повний.

Основними інтерфейсами роботи бухгалтера в системі є "Повний" і "Бухгалтерський" (останній відрізняється відсутністю деяких команд і можливостей, наприклад, механізму видалення помічених об’єктів).

Для користувача є можливість в режимі "1С: Підприємство" змінити вид інтерфейсу командою меню " Сервіс"-"Перемкнути інтерфейс " (рис. 1.5.8).

Рис. 1.5.8. Вікно команди "Перемкнути інтерфейс"

Програмним комплексом "1С: Підприємство 8.2" реалізований цілий ряд сервісних механізмів, які посилюють роботу системи і роблять її більш ефективню:

- історія роботи користувача в системі призначена для швидкого перегляду останніх змін даних,

- список обраних лінків користувача прискорює перехід до даних та інших розділів програми, з якими користувач працює найчастіше,

- механізм повідомлень, що прив'язаний до елементів форми, для візуального виділення тих елементів, при заповненні яких користувач зробив помилку тощо.

Перевагою системи "1С: Підприємство 8.2" є підтримка різних мов інтерфейсу, у тому числі, української. Назви документів, кнопок, меню, всі повідомлення і довідка по системі для українського користувача подаються українською мовою.

В системі виділено окремо мову платформи і мову інтерфейсу користувача.

Мова платформи може задаватися на етапі встановлення системи "1С: Підприємство 8.2". Мова інтерфейсу користувача встановлюється у вікні вибіркової установки компонент системи (рис. 1.5.9).

Рис. 1.5.9. Вікно встановлення компонент системи "1С: Підприємство 8.2" на етапі інсталяції

При встановленні інформаційної бази для конкретного підприємства (або при її редагуванні) потрібно закріпити додаткові мовні параметри запуску, зокрема, додати параметр /L uk (рис. 1.5.10).

Рис. 1.5.10. Вікно редагування встановленої інформаційної бази із зазначенням додаткових параметрів запуску

Встановлення мови користувача, нагадаємо, здійснюється в режимі роботи системи " Конфігуратор" при реєстрації користувачів (команда меню " Адміністрування"-"Користувачі").

План рахунків системи.

План рахунківсистеми "1С: Підприємство 8.2" є системою бухгалтерських рахунків, що передбачає їх кількість, групування, цифрове позначення залежно від об’єктів і мети обліку (рис. 1.5.11).

Рис. 1.5.11. Вікно Плану рахунків бухгалтерського обліку

системи "1С: Підприємство 8.2"

Структура плану рахунків, а також зумовлені рахунки, задаються в режимі конфігурування. Під зумовленими розуміють рахунки, передбачені чинним законодавством України, а також субрахунки, потрібні для реалізації алгоритмів роботи програми. Зумовлені рахунки не можна видаляти в режимі основної роботи з системою, тобто в режимі "1С: Підприємство". Також для цих рахунків не можна змінювати такі ознаки обліку, такі як:

- вид рахунку (активний, пасивний, активно-пасивний);

- ознаки обліку по рахунку (позабалансовий, валютний, кількісний, податковий);

- ознаки обліку по субконто, задані в конфігураторі (налаштування аналітичного обліку).

Слід зауважити, що користувач в будь-якому режимі роботи все ж таки має право створювати субрахунки до рахунків, навіть для зумовлених. Додавання нового субрахунку потрібно здійснювати до формування в системі "1С: Підприємство 8.2" першої проводки з даним рахунком. Інакше потрібно буде здійснити перепроведення документів. Якщо рахунок не мав субрахунків, а користувачу потрібно їх створити, то в такому випадку для рахунку потрібно поставити ознаку "Заборонити використання у проводках" (рис. 1.5.12).

Рис. 1.5.12. Вікно редагування (створення) рахунку Плану рахунків

Якщо рахунок (субрахунок) створюється в режимі "1С: Підприємство", всі реквізити його стають доступними для редагування.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 2607 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...