Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Дифракція світла



В чому полягає явище дифракції світла? За яких умов можна спостерігати дифракцію світлових хвиль?

В чому суть принципу Гюйгенса-Френеля? Яке його математичне формулювання?

В чому полягає принцип побудови зон Френеля? Користуючись цим принципом, розрахуйте амплітуду сферичної світлової хвилі в центрі екрана.

Яка дифракційна картина буде спостерігатись на екрані від круглого отвору? Яка умова максимальної освітленості в центрі екрану?

Яка дифракційна картина буде спостерігатись на екрані від непрозорого диску? Що буде спостерігатись в центрі?

За яких умов спостерігається дифракція Фраунгофера? Запишіть умови дифракційних максимумів і мінімумів при дифракції Фраунгофера на щілині.

Що таке дифракційна гратка? Запишіть умови головних дифракційних максимумів і мінімумів, а також додаткових мінімумів при дифракції світла на гратці.

Користуючись критерієм Релея, отримайте формулу для роздільної здатності дифракційної гратки. Яке технічне застосування дифракційних граток?

Поясніть дифракцію рентгенівських променів на кристалічній гратці. Виведіть формулу Вульфа-Бреггов. В чому суть методів рентгеноструктурного аналіза і рентгенівської спектроскопії?

Дайте поняття про голографію. В чому полягає ідея голографування? Який принцип одержання голограми?





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 275 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...