Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Змінний струм



Поясніть принцип роботи генератора змінного струму. Виведіть формулу для обчислення електрорушійної сили, що генерується.

Який опір називається активним? Запишіть закон Ома для кола змінного струму з активним опором.

Запишіть закон Ома для кола змінного струму з індуктивністю. Від яких величин і як залежить реактивний індуктивний опір? Чому в колі змінного струму з індуктивністю виникає зсув фаз між коливаннями струму і напруги?

Запишіть закон Ома для кола змінного струму з конденсатором. Від яких величин і як залежить реактивний ємнісний опір? Чому в колі змінного струму з ємністю виникає зсув фаз між коливаннями струму і напруги?

Запишіть закон Ома для кола змінного струму яке складається з послідовно з’єднаних активного, індуктивного і ємнісного опорів.

Побудуйте векторну діаграму для кола змінного струму з послідовно ввімкненими резистором, котушкою індуктивності і конденсатором.

Побудуйте векторну діаграму для кола змінного струму з послідовно ввімкненими резистором, котушкою індуктивності і конденсатором при резонансі.

Що називається резонансом напруг? Які характерні ознаки резонанса напруг? Наведіть графік резонанса напруг.

Що називається резонансом струмів? Які характерні ознаки резонанса струмів? Наведіть графік резонанса струмів.

10. Чому рівна потужність, що виділяється в колі змінного струму?
Що називається коефіцієнтом потужності?

ОПТИКА

2.6.1. Елементи геометричної оптики

В чому полягає фізичний зміст абсолютного показника заломлення середовища? Що таке відносний показник заломлення?

Сформулюйте і поясніть закони відбивання і заломлення світла на границі двох середовищ.

Поясніть явище повного внутрішнього відбивання. При якій умові воно відбувається? Чому рівний граничний кут?

В чому полягає принцип Ферма?

Намалюйте хід світлового променя при проходженні рівнобедренної і прямокутної призми. Яка формула призми? Промені якої частоти відхиляються на більший кут після проходження призми?

Яким чином реалізується побудова зображень предметів в лінзах і дзеркалах?

Що називається фокусом лінзи, сферичного дзеркала? Скільки фокусів є у лінзи. Чому рівна фокусна відстань і оптична сила лінзи?

Запишіть формулу тонкої лінзи і сферичного зеркала. Сформулюйте
правило знаків для опуклої і угнутої лінзи, опуклого і угнутого дзер-
кала. Що називаєтья лінійним збільшенням лінзи, дзеркала?

Побудуйте зображення предмета в збираючій лінзі і угнутому сферичному дзеркалі. Розгляньте всі різні характерні випадки розташування предмета і лінзи, дзеркала. Скільки їх є?

Побудуйте зображення предмета в розсівній лінзі і опуклому дзеркалі. Розгляньте всі різні характерні випадки розташування предмета і лінзи, дзеркала. Скільки їх є?





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 331 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...