Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Література, методичне та матеріально-технічне забезпечення занять. 1. Антипов В.П. Планирование следствия в проблемных ситуациях



1. Антипов В.П. Планирование следствия в проблемных ситуациях. М., 1983.

2. Бахин В.П., Кириченко А.А. Как раскрываются преступления. Днепропетровск, 1995.

3. Бирюков, В.В. Теория и практика планирования расследования преступлений: Учеб. пособие. - Луганск, 2002.

4. Дубровицкая Л.П., Лузгин И.М. Планирование расследования. М., 1977.

5. Зеленский В.Д. Организация расследования преступлений. Криминалистические аспекты. Ростов-на-Дону, 1989.

6. Коновалова В.Е. Версия: концепция и функции в судопроизводстве. - Х., 2000.

7. Кузьменко Н.К. Систематизация неотложных следственных действий при раскрытии и расследовании преступлений. Киев, 1981.

8. Кулагин Н.И. Планирование расследования сложных многоэпизодных дел. Волгоград, 1976.

9. Ларин А.М. Расследование по уголовному делу: планирование и организация. М., 1970.

Матеріальне забезпечення: навчальні матеріали кримінальних проваджень (15 шт. на навчальну групу).

Хід проведення заняття:

Вступ до заняття полягає в перевірці присутності студентів, оголошенні теми, мети та навчальних питань заняття.

На початку заняття проводиться контрольне опитування за наведеними вище питаннями.

Переглядаються навчальні відеофільми за пройденою темою.

Для даного заняття вихідним є положення про особливість процесу пізнання при розслідуванні злочину, яка полягають в тому, що слідчий частіше всього має справу з наслідками (слідами) злочину, який мав місце в минулому. Розібратися в цих наслідках, встановити їх походження буває дуже важко. В таких складних, інформаційно невизначених ситуаціях запорукою успіху є використання гіпотетичного методу пізнання, який в криміналістиці одержав назву версії.

При підготовці до заняття студенти готуються для відповіді на контрольні питання і в робочих зошитах письмово виконують завдання за фабулами кримінальних проваджень, визначених викладачем.

Розкриваючи сутність і значення планування розслідування злочинів, необхідно визнати його обов`язковою умовою цілеспрямованої діяльності слідчого по встановленню істини у кримінальному провадженні. Складання письмового плану розслідування - це зовнішня сторона планування. Зміст же його складає розумова діяльність слідчого, спрямована на побудову версій, визначення обставин, що підлягають встановленню, а також визначення необхідних для цього слідчих та інших дій, термінів їх проведення. Обговорюючи це питання, необхідно розглянути всі елементи планування.

Називаючи види планування, необхідно коротко схарактеризувати: 1) планування розслідування окремого кримінального провадження; 2) планування роботи слідчого у групі кримінальних проваджень; 3) планування проведення слідчої дії.

зразок

ПЛАН

досудового розслідування ____________________

Дата внесення інформації до Єдиного реєстру досудових розслідувань та присвоєння номеру кримінального провадження _____________________

Попередня правова кваліфікація злочину з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність ________________

Підозрюваний______________(П.І. по батькові)____________ (дата)

Підозрюваний______________(П.І. по батькові)____________ (дата)

Строки досудового розслідування ____________________________________





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 239 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...