Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ВИСНОВКИ. Проведена робота дозволяє зробити висновки, які мають значення як у теоретичному, так і практичному плані



Проведена робота дозволяє зробити висновки, які мають значення як у теоретичному, так і практичному плані, зокрема:

Економічна інтеграція потребує інтеграції зусиль щодо захисту спільних економічних, фінансових систем, а для одинадцяти країн Європейського Союзу і спільної валюти від злочинних посягань. Державна політика України також спрямована на інтеграцію з країнами Європи, тому участь українських фахівців у сфері правоохоронної діяльності є дуже важливим і корисним для подальшого розвитку нашої держави.

Сучасні зміни в економіці України, що зумовлені, зокрема, її реформуванням, укорінюванням ринкових відносин, інтеграцією у світову економіку, одночасно супроводжуються загостренням криміногенної ситуації у середині її. Особливе занепокоєння у цьому плані викликає ситуація, що склалася у кредитно-фінансовій системі, яка за оцінками Міжнародного Валютного Фонду, FAFT та інших міжнародних і європейських організацій протягом тривалого часу залишається занадто криміналізованою. За таких умов єдиним оптимальним та раціональним є впровадження та забезпечення реалізації науково-обґрунтованої комплексної програми захисту кредитно-фінансових відносин від злочинних посягань та дійового попередження злочинності у зазначеній системі.

Злочинність у кредитно-фінансовій системі характеризується високим рівнем латентності; за цією ознакою та загальною характеристикою (станом, рівнем, структурою, тенденціями тощо) злочинність у аналізованій системі становить одну із актуальних проблем сучасної кримінології. Особливу стурбованість викликають фактори її штучної латентності, а саме: неповнота реєстрації та обліку таких злочинів, низький рівень їх викриття, безпідставність відмов у притягненні до кримінальної відповідальності, неналежна взаємодія між правоохоронними та контролюючими органами тощо. В кримінологічному плані латентність провокує вчинення повторних злочинів у кредитно-фінансовій системі, що впливає на криміногенну ситуацію в суспільстві в цілому.

За видовим об’єктом посягання у розділі VII Особливої частини КК України “Злочини у сфері господарської діяльності” мають бути виокремлені суспільно небезпечні діяння, вчинення яких наносить безпосередньо шкоду кредитно-фінансовим відносинам: встановленому порядку виготовлення й використання грошей, цінних паперів, знаків поштової оплати та інших паперів, що мають вартісний вираз; суспільним відносинами у сфері валютного регулювання; відносинам в частині забезпечення інтересів юридичних чи фізичних осіб та держави, пов’язаних з неплатоспроможністю; відносинам щодо забезпечення законності фінансування, кредитування, здійснення певних видів діяльності у кредитно-фінансовій системі тощо.

Діяльність кредитно-фінансової системи обмежена відповідними рамками кредитно-фінансових операцій, передбачених фінансовим законодавством, а тому поняття “злочини у кредитно-фінансовій системі” є менш об’ємним за змістом ніж поняття “злочини в кредитно-фінансовій сфері”, яке охоплює й інші загальнокримінальні діяння (злочини проти власності, службові злочини, тощо) (взагалі вживання у кримінальному праві терміну “сфера” уявляється неприйнятним). Сукупність злочинів у кредитно-фінансовій системі, як кримінологічно однорідна група можуть класифікуватись за різними критеріями: об’єктом посягання, виду діяльності, способу вчинення, ступенем та характером суспільної небезпеки тощо. Кримінологічна класифікація цих злочинів дозволяє більш повно визначити сутність злочинності, розмежовувати злочини і злочинність у кредитно-фінансовій системі за суттєвими кримінологічними ознаками (рисами).

Окреслено специфіку осіб, які вчинили злочини у кредитно-фінансовій системі стосовно інших категорій злочинців у сфері економіки, що має значення при притягненні до кримінальної відповідальності, індивідуалізації покарання та проведенні індивідуально-профілактичної роботи. Згадані відмінності виявляються перш за все у наступних соціальних показниках: стать, вік, освіта, посада. Більшість осіб згадуваної категорії є жінками, переважно у зрілому віці (30-49 років), мають вищу освіту за фахом і великий досвід роботи у фінансових установах на керівних посадах (керівники відділень та відділів), злочини вчиняють з корисливих мотивів, характеризуються високим інтелектуальним рівнем, організаційно-управлінськими здібностями, відсутністю психічних аномалій. Певну частку злочинів, які безпосередньо заподіюють шкоду кредитно-фінансовим відносинам, вчиняють особи, які не працюють у кредитно-фінансових установах: в їх кримінологічній характеристиці переважають ознаки (риси) злочинця загальнокримінального типу шахрайської спрямованості.

За змістом фактори, що детермінують злочинність у кредитно-фінансовій системі підрозділяються на соціально-економічні, політичні, нормативно-правові, організаційно-управлінські та інші криміногенні фактори. Взаємозалежність та взаємопов’язаність таких факторів лише підсилює їх вплив на кількісно-якісні показники даного виду злочинності. Аналіз таких детермінантів, їх різносторонність та взаємообумовленість шкідливих наслідків свідчать про суттєві недоліки існуючої системи попередження злочинності і окремих злочинів у кредитно-фінансовій системі.

Незважаючи на наявні передумови попередження злочинів у кредитно-фінансовій системі, практично відсутні теоретичні, законодавчі та правозастосовчі основи, специфічна комплексна система запобіжної діяльності. Висока суспільна небезпечність злочинності у кредитно-фінансовій системі потребує запровадження взаємопов’язаних та скоординованих політичних, соціальних, правових, організаційно-управлінських та інших заходів комплексного характеру одночасно на всіх рівнях та етапах попередження.

Правові заходи попередження злочинів у кредитно-фінансовій системі мають передбачати сукупність правових норм, які безпосередньо чи побічно спрямовані на найбільш якісне регулювання кредитно-фінансових відносин, належне законодавче забезпечення діяльності правоохоронних та контролюючих органів, удосконалення кримінального законодавства та існуючої нормативно-правової бази щодо попередження злочинів в цілому. Вимогою часу є прийняття Законів України “Про профілактику злочинів” та “Про боротьбу з економічною злочинністю”, більш повне врахування досвіду європейських країн, адаптація законодавства України до міжнародних норм і стандартів у даній сфері.

Необхідно також соціальна переорієнтація органів, які безпосередньо причетні до попередження злочинів у кредитно-фінансовій системі, удосконалення організаційно-управлінської діяльності правоохоронних та контролюючих органів; удосконалення взаємодії між ними та з міжнародними організаціями у сфері протидії фінансовим злочинам; системи розслідування та покарання за вчинення таких злочинів.

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

1. Багратян, Г.А. Світова фінансова криза та Україна: проблеми й нові під-ходи до фінансового регулювання [Текст] / Багратян Г.А., Кравченко І.С. // Фінанси України. - 2009. - №4. - C.33-42.

2. Базель 2: ответный удар Базельского комитета [Электронный ресурс] / К. ван Кемпен // Веб-сайт компании PricewaterhouseCoopers Russia. – Режим доступу: http://www.pwc.com/ru/ru/crisis/blog/basel-committee-strikesback.jhtml.

3. Балтина, А. М. Финансовые системы зарубежных стран: учебное пособие [Tекст] / А.М. Балтина, В. А. Волохина, Н. В. Попова. – М.: Финансы и статистика, 2007. – 304 с.

4. Буркова, А. Шаги к созданию финансового мегарегулятора в России [Текст] / А. Буркова, Ю. Кормош // Рынок ценных бумаг. – 2008. – №15. – с. 12-17.

5. Бутенко, О. Фінансова система України: стан та перспективи розвитку [Текст] // Економічний простір. – 2008. – №17. – С. 77-85.

6. Базилюк А.В., Коваленко С.О. Тіньова економіка в Україні / Науково-дослідний інститут Мінекономіки України. – К.: 2011. – 250 с.

7. Баліна С. Боротьба з економічною злочинністю в Швейцарії // Вісник Прокуратури. №3 (21), березень 2013. С. 111.

8. Барановська Н.П., Верстюк В.Ф., Віднянський С.В. Україна: утвердження незалежної держави. Під ред. В.М. Литвина. – К., Видавничий дім “Альтернативи”, 2011. С. 255.

9. Баюра Д. Украина выполнила требование FAFT // Украинская Инвестиционная Газета. – 03.12.2012 г. - №48.

10. Біленчук П.Д., Зубань М.А. Комп'ютерні злочини: соціально-правові аспекти: Навч. посібник.- К.: Українська академія внут-рішніх справ, 2004.- 71с.

11. Білоус В.Т. Організаційно-правове забезпечення боротьби з економічною злочинністю в Україні: проблеми та шляхи їх розв’язання // Збірник наукових праць Академії ДПС України, 3 (17)’2008. С. 173.

12. Білоус В.Т. Програмні заходи протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом // Збірник наукових праць Академії ДПС України, 4(14)’2001. С. 115.

13. Білоус В.Т. Цілеспрямоване оновлення державних органів, що здійснюють координацію боротьби з організованою злочинністю і корупцією – об’єктивна необхідність // Науковий вісник Академії ДПС України. – Ірпінь, 2001. - № 1(11).-С. 137.

14. Болтян О., Суліма В. Розслідування кримінальних справ щодо “фінансових пірамід” // Вісник Прокуратури. №8(26). – 2012. – С.113-116.

15. Боротьба з господарськими злочинами / Лопушанський Ф.А., НАН України. Інститут держави та права ім. В.М. Корецького. – Донецьк, 2009. – 167 с.

16. Брич Л.П., Навроцький В.О. Кримінально-правова кваліфікація ухилення від оподаткування в Україні. К.: Атіка, 2010. С. 155-156.

17. Бущан О.П. До питання боротьби з корупційними злочинами у сфері банківського кредитування // Економічні злочини: попередження і боротьба з ними. Міжвідомчий науковий збірник /За ред. А.І. Комарової, М.О. Потебенька, В.П. Пустовойтенка, В.І. Радченка, М.Я. Азарова, та ін. Київ, 2011. Том 25. С. 579.

18. Бущан О.П. Характеристика та основні положення розслідування злочинів, скоєних шляхом кредитних банківських операцій: Автореф. дис. канд. юрид. наук: 12.00.09./ Національна юридична академія України. – Х.: 2005р. 24 с.

19. Ванцев В.А. «Борьба с кредитными преступлениями». М., 2011. С. 5.

20. Вахненко, Т. Взаємодія політики державних запозичень і грошово-кредитної політики у забезпеченні розвитку фінансової системи України [Текст] / Т. Вахненко // Банківська справа. - 2008. - N 2. - C. 82-95.

21. Воронина, Л.А. Парадигма развития российской банковской системы в условиях глобализации [Текст] / Л. А. Воронина, Э. Н. Колкарева, С. В. Ратнер // Финансы и кредит. - 2011. - №38. - C.2-8.

22. Використання знань спеціалістів при розслідуванні злочинів у сфері економіки // Збірник наукових праць УФЕІ. – 2005. - № 1 (7). – с.153.

23. Гадойбоєв С.А. Злочинність у кредитно-фінансовій сфері: кримінологічний аспект // Економічні злочини: попередження і боротьба з ними. Міжвідомчий науковий збірник /За ред.А.І. Комарової, М.О. Потебенька, В.П. Пустовойтенка, В.І. Радченка, М.Я. Азарова, та ін. Київ, 2001. Том 25. С. – 572.

24. Голенко О.Г. Проблеми кримінальної відповідальності за незаконні дії при банкрутстві та у разі передбачення банкрутства // Економічні злочини: попередження і боротьба з ними. Міжвідомчий науковий збірник /За ред. А.І. Комарової, М.О. Потебенька, В.П. Пустовойтенка, В.І. Радченка, М.Я. Азарова, та ін. Київ, 2001. Том 25. С. – 687.

25. Гроші, банки та кредит: у схемах та коментарях: навч. посібник. / Б.Л. Луців (ред). – Т.: Карт-бланш 2000. – 232 с.

26. Гуторова Н.О. Кримінально-правова охорона державних фінансів України. - Харків: Вид-во Нац. у-ту внутр. справ, 2001. – 384 с.

27. Гуцалюк М.В. Інформаційні відносини в глобальній комп’ютерній мережі Інтернет: питання правового регулювагння // Економічні злочини: попередження і боротьба з ними. Міжвідомчий науковий збірник /За ред. А.І. Комарової, М.О. Потебенька, В.П. Пустовойтенка, В.І. Радченка, М.Я. Азарова, та ін. Київ, 2001. Т.25 с.723.

28. Державне казначейство України: Офіційний сайт [Електронний ресурс] / Режим доступу: http://www. treasury.gov.ua.

29. Державний комітет статистики України: Офіційний сайт [Електронний ресурс] / Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua

30. Домбровський, В.С. Аналіз доцільності створення в Україні мегарегулятора ринку фінансових послуг [Текст] / В.С.Домбровський, О.Л. Пластун // Вісник Сумського національного аграрного університету. – 2008. - №2. – С. 129-133.

31. Дробозина, Л.А. Финансовая система [Текст] / Л.А. Дробозина, В.М. Родионова – М.: ЮНИТИ, 2014. – 317 с.

32. Дробязко, А. Банки Украины. Обобщенный портрет на фоне мирового финансового кризиса [Текст] / А. Дробязко, В. Сушко // Финансовые рис-ки. - 2008. - N 1. - C. 21-44.

33. Дудченко, В. Зовнішній державний борг України в контексті фінансової глобалізації [Текст] / В. Дудченко // Банківська система України в умовах глобалізації фінансових ринків: Тези доповідей і виступів міжнародної науково-практичної конференції 18 - 20 жовтня 2006 р. - C. 7-8.

34. Задерей, Н. Тема мегарегулятора фінринку продовжує тримати учасників фінансового ринку в напруженні [Електронний ресурс] / Н. Задерей. – Режим доступу: http://finance.ua.

35. Заявления о несостоятельности «Базель-2» преждевременны [Электронный ресурс] // Экономическая газета. - Режим доступу: http://www.neg.by/publication/2009_07_14_11671.html.

36. 53. Зінченко, В. О. Забезпечення стійкості банківської системи України [Текст]: дис.... канд. економ. наук: спец. 08. 00. 08 - гроші, фінанси і 203 кредит / В. О. Зінченко;Держ. вищий навчальний заклад "УАБС НБУ". - Суми: [ Б. В. ], 2010. - 238 с.

37. Іванов, В. М. Грошово-кредитні системи зарубіжних країн [Teкст]: курс лекцій / В. М. Іванов, І. Я. Софіщенко. - К.: МАУП, 2011. - 232 с.

38. Ільченко-Сюйва, Л. Ринок фінансових послуг в Україні: проблеми і перс-пективи розвитку [Текст] / Л. Ільченко-Сюйва // Вісник Національної ака-демії державного управління при Президентові України. - 2007. - N 4. - C. 93-100.

39. Коваленко В. Особистість “економічного” злочинця // “Міліція України” 08’ 2004. С. 20.

40. Коваленко В.В. Профілактика економічної злочинності в Україні: концептуальні засади, організаційно-правові основи, проблеми управління: Монографія. – Харків: Вид-тво Нац. ун-ту внутр. справ, 2004. – С.21.

41. Ковальчук А.Т. Фінансово-правове регулювання грошово-кредитних відносин: Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук: 12.00.07 // Національна академія податкової служби – К.: 2004. – С. 6.

42. Кодекс України про адміністративні правопорушення: прийнятий 07.12.1984р. із змінами та доповненнями станом на 01.02.2015р. додаток до №51. – Ст.1122.

43. Карлін, М. І. Фінанси зарубіжних країн [Текст]: навчальний посібник / М. І. Карлін; Мін-во освіти і науки України, Волинський держ. ун-т ім. Лесі Українки. - К.: Кондор, 2009. – 384 с.

44. Карлін, М. І. Фінанси України та сусідніх держав [Текст]: навчальний по-сібник / М. І. Карлін. - К.: Знання, 2007. – 589 с.

45. Кримінальне право України. Особлива частина: Підруч. для студентів юрид. Вузів / Г.В. Андрусів, П.П. Андрушко та ін. За ред. П.С. Матишевського та ін. – К., 1999. – С. 403-404.

46. Кримінальний кодекс України: від 28 грудня 1960 року із змінами та доповненнями станом на 17.05.2001 р. Відомості Верховної Ради. – 2001. – №31. – Ст.149.

47. Кримінальний кодекс УСРР зі змін. і доп. на 15 липня 1932 р. – В-во ВУЦВК “Радянське будівництво і право”, 1932. – 135 с.

48. Кримінально-процесуальний кодекс України. – Український інформаційно-правовий центр. Київ, 2001.

49. Лазуренко В.И., Филипенко Т.В. Региональные проблемы экономической преступности: Монография. – Донецк: Донецкий институт внутренних дел, 2013. – С.84.

50. Лисенко, Р. С. Вплив макроекономічних факторів на стійкість фінансової системи України [Текст] / Р. С. Лисенко // Проблеми і перспективи розви-тку банківської системи України. Т. 16. - C. 173-182. Ларичев В.Д. Злоупотребления в сфере банковского кредитования. Методика их предупреждения. – М.: ЮрИнформ, 1997. – 224 с.

51. Лисенко В. В заємодія окремих підрозділів податкової служби при проведенні перевірок діяльності // Науковий вісник Академії ДПС України. – 2011. – №1(11). – С. 152.

52. Лисенко В. Взаємодія податкової міліції з іншими державними органами України у сфері протидії податковим порушенням// Науковий вісник Академії ДПС України. – 2012. – №2(12). – С. 190.

53. Лунеев В.В. Преступность 21 века. – М., 2011. – С. 256.

54. Мандибура В.О. Шляхи подолання економічної злочинності і корупції в Україні // Економічні злочини: попередження і боротьба з ними. Міжвідомчий науковий збірник /За ред. А.І. Комарової, М.О. Потебенька, В.П. Пустовойтенка, В.І. Радченка, М.Я. Азарова, та ін. Київ, 2001. Том 25. С. – 198.

55. Матишевський П.С. Кримінальне право України: Загальна частина: Підруч. для студ. юрид. вузів і фак. – К.: А.С.К., 2001. – 325 с. – (Економіка, Фінанси, Право).

56. Міністерство фінансів України: Офіційний сайт [Електронний ресурс] / Режим доступу: http://www.minfin.gov.ua.

57. Мурычев, А. Банковский надзор и финансовая стабильность. Россия в контексте общемировых стандартов [Текст] / А. Мурычев // Банковское дело в Москве. – 2015. – №9 (129). – С. 34-36.

58. Мешко Н., Морозов Ю. Проблеми управління персоналом у комерційних банках України // Персонал. №11/2013р. С.78.

59. Міллер А.Що таке причини та умови злочинів? // Право України. – 2011. - №5. – С. 89-92.

60. Національний банк України: Офіційний сайт [Електронний ресурс] / Режим доступу: http://www.bank.gov.ua.

61. Національний інститут стратегічних досліджень: Офіційний сайт [Електронний ресурс] / Режим доступу: http://www.niss.gov.ua.

62. Невмержицький, В. В. Стан та розвиток ринку фінансових послуг в

Україні [Текст] / В. В. Невмержицький // Фінанси України. - 2012. - N 10. - C.123-131.

63. Про Антимонопольний комітет України: Закон України від 26 листопада 1993 року N 3659-XII // Відомості Верховної Ради. – 1993. – №50. – Ст. 492. – Редакція станом 01.01.2015 року.

64. Про банки і банківську діяльність:Закон України від 07 грудня 2000 року N 2121-III // Відомості Верховної Ради. – 2001. – № 5-6. – Ст. 30. Редакція станом 02.03.2015 року.

65. Про банки і банківську діяльність: Закон України від 20 березня 1991 року N 872-XII // Відомості Верховної Ради. – 1991. – №25. – Ст. 281. Редакція станом 06.02.2015 року.

66. Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні: Закон України від 30 листопада 1996 року N 448/96-ВР // Відомості Верховної Ради. – 1996. – №51. – Ст.292. Редакція станом 26.10.2014 року.

67. Про захист інформації в автоматизованих системах: Закон України від 05 липня 1994 року N 80/94-ВР // Відомості Верховної Ради. – 1994. – №31. – Ст. 286. Редакція станом 19.04.2014 року.

68. Про міліцію: Закон України від 20 грудня 1990 року N 565-XII // Відомості Верховної Ради. – 1991. – №4. – Ст. 20. – Редакція станом 01.01.2015 року.

69. Про Національний банк України: Закон України від 20 травня 1999 року N 679-XIV // Відомості Верховної Ради. – 1999. – №29. – Ст. 238. – Редакція станом 04.03.2015 року.

70. Про оперативно-розшукову діяльність: Закон України від 18 лютого 1992 року N 2135-XII // Відомості Верховної Ради. – 1992. – №22. – Ст. 304. – Із змін.

71. Про прокуратуру: Закон України від 05 листопада 1991 року N 1789-XII // Відомості Верховної Ради. – 1991. – №53. – Ст. 794. Редакція станом 04.03.2015 року.

72. Про рекомендації парламентських слухань “Фінанси і банківська діяльність: сучасний стан та перспективи розвитку”: Постанова Верховної Ради України від 15 травня 2003 року N 781-IV // Відомості Верховної Ради. – 2003. – №31-32. – Ст. 264.

73. Про службу безпеки України: Закон України від 25 березня 1992 року N 2229-XII // Відомості Верховної Ради. – 1992. – №27. – Ст. 383. – Редакція станом 04.03.2015 року.

74. Стукало, Н. В. Особливості сучасного трактування термінів «фінан-си» та «фінансова система» [Текст] / Н. В. Стукало // Науковий вісник Волинського державного університету ім. Л. Українки. Економічні науки. – 2010. – №1. – С. 132-138.

75. Стукало, Н.В. Глобальні імперативи розвитку національних фінансових систем [Текст]: автореф. дис.… д-ра екон. наук: 08.00.02 «Світове господарство і міжнародні економічні відносини» / Стукало Наталія Вадимівна. – Київ, 2009. – 32 с.

76. Уголовный кодекс Австрии / пер. с нем. – М.: ИКД «Зерцало-М», 2013. – 144 с.

77. Уголовный кодекс Дании / Научное редактирование и предисловие С.С. Беляева. Перевод с датского к.ю.н. С.С. Беляева, А.Н. Рычевой. – СПб.: Изд-во «Юридический центр Пресс», 2011. – 230 с.

78. Уголовный кодекс Испании / под ред. доктора юр. наук, профессора Н.Ф. Кузнецовой и доктора юр. наук, профессора Ф.М. Решетникова. М.: Изд-во «Зерцало», 2009. – 218 с.

79. Уголовный кодекс Республики Польша / пер. с польского Д.А. Барилович. – СПб.: Изд-во «Юридический центр Пресс», 2001. – 234 с.

80. Уголовный кодекс У.С.С.Р. Утвержд. ВУЦИК 23.08.1922 г. – Издание Наркомюста У.С.С.Р. – Харьков, 1922. – 50 с.

81. Уголовный кодекс Украинской ССР. Научно-практический комментарий. / Н.Ф. Антонов, М.И. Бажанов, Ф.Г. Бурчак и др. – К.: Политиздат Украины, 1987. – 880 с.

82. Уголовный кодекс Федеративной Республики Германии / пер. с нем. – СПб.: Изд-во «Юридический центр Пресс», 2013. – 524 с.

83. Уголовный кодекс Швейцарии / пер. с нем. к.ю.н. А.В. Серебренниковой. - СПб.: Изд-во «Юридический центр Пресс», 2012. – 366 с.

84. Чернявський С.С. Злочини у сфері банківського кредитування (проблеми розслідування та попередження): Навч. посібник / За заг. ред. О.М. Джужи. – К.: Юрінком Інтер, 2003. С. 13.

85. Фінансова система України [Текст]: навч. посібник / Б.А. Карпінсь-кий, О.В. Герасименко. - К: «Центр навчальної літератури», 2003. - 184 с. 166. Фінансове право [Текст]: навч. посібник для вузів / О.П. Орлюк. - К: Юрінком Интер, 2003. - 528 с. 214

86. Фінансові системи зарубіжних країн [Текст]: навч. посібник / Л.О. Миргородська. - К: Центр учбової літератури, 2008. - 320 с.

87. Шамова, І. В. Грошово-кредитні системи зарубіжних країн для спе-ціальності "Банківська справа" [Teкст]: навчально-методичний посібник для самост. вивч. дисц. / І. В. Шамова; Мін-во освіти і науки України, КНЕУ. - К.: КНЕУ, 2007. - 160 с.

88. Юрчук О. М. Банківська система - основа конкурентного розвитку ринку фінансових послуг України [Текст] / О. М. Юрчук // Фондовый ры-нок. - 2011. - N 1. - C. 8-18.

89. Credit Suisse Economic & Policy Consulting (Hrsg.). Basel II – Meilenstein der Bankenregulierung [Текст] // Economic Briefing Nr. 36. – Zürich, 2014. – 25 p.

90. European Social Statistics: Income, Poverty and Social Exclusion. 2nd Report. [Електронний ресурс] / Luxemburg: Office for Official Publications of the European Communities, 2012. – 171 p. – Режим доступу: http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_OFFPUB/KS-BP-02-008/EN/KS-BP-12-008-EN.PDF.

91. The Social Situation in the European Union 2008: New Insights into

Social Inclusion [Електронний ресурс] / European Communities, 2009. Ре-жим доступу:http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_OFFPUB/KE-AG-0001/EN/KE-AG-09-001-EN.PDF.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 265 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.016 с)...