Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Консалтингові та фінансові посередники в ІТР



Під консалтингом розуміють такий вид інтелектуальних послуг, який пов’язаний з вирішенням складських питань у сфері управління підприємством та організаційного розвитку. Перші такі фірми з’явилися 100 років тому. Зростання невизначеності і складності бізнесу зумовило збільшення попиту на консалтингові послуги в світі.

Консалтинг ґрунтується на науковій організації праці, системному аналізі, науково обґрунтованих методах прийняття рішень.

У Європейському довіднику-вказівнику консультантів з менеджменту виділено 84 види консалтингових послуг, які об’єднані у вісім груп: загальне управління, діяльність адміністрації, фінансове управління, управління кадрами, маркетинг, виробництво, інформаційна технологія, спеціалізовані послуги (повчальне консультування, управління електроенергетикою, інженерний, економічний, юридичний консалтинги і т. ін.).

В Україні особливого значення набуває консультування з питань антикризового управління, де розглядаються проблеми: стратегічний менеджмент, антикризова маркетингова політика, управління ризиком, забезпечення безпеки компанії, реінжиніринг та інш. Процес консультування має п’ять фаз: підготовка, діагностика, планування дій, впровадження, завершення.

Реінжиніринг – фундаментальне переосмислення і радикальна перебудова бізнесу з метою покращення показників: собівартість, якість, рівень сервісу та інш.

Значним попитом на ТР користуються послуги рекруітменту, консультанти рекруітери займаються добором персоналу, аналізом ринку праці.

Мета фінансового консультування – підвищення економічної ефективності управління ресурсами, насамперед, активами підприємства за допомогою заходів:

1) формування дохідного і неризикового інвестиційного портфелю;

2) максимально раціональне використання тимчасово вільних коштів у найбільше дохідних сегментах фінансового ринку;

3) зменшення невиробничих витрат.

Фінансовими консультантами виступають інвестиційні банки, фінансово-інвестиційні компанії.

Мета аудиторського консультування – методологічні консультації щодо поліпшення фінансово-господарського становища підприємства, наведення належного порядку у бухгалтерському обліку і звітності, зменшення податкових ризиків. Аудиторські фірми можуть захищати інтереси своїх клієнтів перед податковими органами у суперечливих випадках тлумачення чинного законодавства, навіть під час судочинства. На схемі (мал. 4.2) в ІТР фінансові посередники – це банківсько-кредитна система, що забезпечує рух ФП від підприємства на ринок закупок, і від ринка збуту до підприємства.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 212 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...