Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Комерційні посередники в ІТР



Посередницька діяльність, є поняттям, яке є близьким за змістом до комерційної діяльності. Проте їх не слід цілком ототожнювати. У змістовому визначенні “посередник” – це господарський суб’єкт, який знаходиться між двома іншими суб’єктами і допомагає обміну у вигляді послуг, товару. Торгівля у будь-якому її прояві виконує посередницькі функції між виробником і кінцевим споживачем. Будь-який посередник є комерсантом, але не будь-який комерсант є посередником. Наприклад, підприємство, що випускає продукцію, перш за все, переслідує комерційну мету, але на є посередником, бо не займає середнього положення в циклі товарообміну даного продукту.

Комерційна діяльність – це діяльність, направлена на одержання максимальної користі (прибуток, гарантії, пільги інш.) одним із учасників економічної взаємодії.

Розрізняють посередників у відповідності до малюнку 4.2.

Мал. 4.2 Схема розподілу комерційних посередників

Cn – споживач;

А – наявність в потоці консалтингових посередників.

Посередники бувають: торгові, маркетингові, фінансові, всі вони належать до комерційних посередників.

Ланцюжки посередників виникають у трьох потоках: МП, ФП, ІП.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 286 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...