Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Міжнародне законодавство щодо бухгалтерського обліку ЗЕД



Інкотермс, офіційні правила Міжнародної торговельної палати для тлумачення торговельних термінів, полегшують міжнародну торгівлю. Посилання на Інкотермс 2000 у договорі закупівлі-продажу чітко визначають відповідні обов'язки сторін і зменшує ризик юридичних труднощів

З моменту створення ІНКОТЕРМС Міжнародною торговельною палатою в 1936 році вони регулярно корегуються, щоб не відставати від розвитку міжнародної торгівлі. До 2011 року в Україні використовувався Інкотермс 2000, що враховував використання розповсюджених зон вільних від мита, збільшення використання електронного зв’язку при торговельних операціх і змін при транспортних операціях. Інкотерм 2000 пропонував більш простіше і чіткіше тлумачення 13 термінів, кожен із яких було оновлено. Широкий досвід роботи Комісії з міжнародної торговельної практики при Міжнародній торговельній палаті, членами якої є представники всіх частин світу і всіх секторів торгівлі, гарантують, що Інкотермс 2010 відповідає вимогам бізнесу всього світу.

Інкотермс (International Commercial Terms) 2010 вводится в Україні з 1 січня 2011 року. Інкотермс 2010 устанавлює правила, що регулюють питання, пов’язані з доставкою товару від продавця до покупця: перевезення, відповідальність за експортне чи імпортне очищення товарів. Ці правила визначають відповідальність за проведення оплати за доставку, митне оформленнята страхування ризиків протягом транспортування товарів у залежності від визначених стандартних умов постачання. У порівнянні з Інкотермс 2000 у новому Інкотермс 2010 включено суттєві зміни.

1. Умови постачання DAF (Поставка товарів до кордону/Delivered At Frontier), DES (Поставка з борту судна /Delivered Ex-Ship), DDU (Поставка без оплати мита /Delivered Duty Unpaid) и DEQ (Поставка з причалу /Delivered Ex-Quay) виключені. Разом з тим введені два нових визначення Доставка на термінале (DAT), доставка з причалу (DEQ).

2. Загальну кількість термінів скорочено з 13 до 11, при цьому 2 із них зовсім нові, нова структура правил Інкотермс – 2 групи термінів замість 4, як було в Інкотермс 2000:

1 – терміни, що використовуються при перевезенні будь-якими видами транспорту;

2- терміни, що використовуються при морських і внутрішніх річних перевезеннях.

3. Максимально висвітлені питання безпеки вантажів з урахуванням різних правових систем.

4. Введення до кожного терміна нових правил дозволить його користувачам точно вибрати найбільш коректний термін для торговельного контракту.

5. Враховано вимоги сучасного контейнерного транспорту.

Метою Інкотермс є забезпечення комплексу міжнародних правил з тлумачення міжнародних торговельних термінів, що найбільш використовуються в міжнародних торговельних операціях. Таким чином, є можливісь ухилень або скорочень невизначеності різних тлумачень таких термінів у різних країнах.

В усіх випадках при проведенні зовнішньоекономічної діяльності підприємства повинні використовувати міжнародне законодавство, діючі міжнародні звичаї та правила, якщо воно не заборонені законодавством України.

Кожна держава здійснює свою політику за допомогою тарифів та нетарифних методів.

До нетарифних методів регулювання ЗЕД відносяться: квотування та ліцензування, ускладнення митного проходження, впровадження фіто санітарного, санітарного, ветеринарного контролю, адміністративні збори, прикордонні збори, спеціальні режими, пільги, ембарго та інші.

До методів тарифного регулювання належать державні податки і митні платежі: мито і митні збори, податок на додану вартість з імпортних товарів, акцизний збір та інші.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 450 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...