Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розмежування витрат та особливості їх відображення на рахунках бухгалтерського обліку



Міжнародна торгова палата розробила та випустила збірники по тлумаченню базових умов “Інкотермс” (остання редакція 2010р.).

При укладанні контрактів в ЗЕД слід застосовувати базові умови “Інкотермс”, у яких визначено: базові умови поставок, форми розрахунків, ціни контрактів, рис.2.2..


       
   
Правила “Інкотермс”
 
 


Рис. 2.2.. Умови перевезення відповідно до правил “Інкотермс”

Базові умови поставок - це спеціальні умови, що визначають обов’язки продавця та покупця по надходженню товару, визначають момент переходу ризику випадкової втрати або псування товару від продавця до покупця.

Всі умови, які включено до “Інкотермс” розподіляються на чотири групи:

1 - група Е-умови (EXW) - франко завод. При цій умові існує мінімальний ризик для продавця. Згідно з умовами цієї угоди продавець, відпустивши товар покупцю із свого підприємства, не несе відповідальності за нього. Усі витрати, пов’язані з доставкою товару до покупця, несе сам покупець.

2 - група F-умови: - “Франко-перевізник”, Згідно умов, за цим контрактом, зобов’язання продавця з постачання вважаються виконаними після передачі товару, очищеного від мита на експорт, відповідальність перевізника наступає у зазначеному покупцем місці та пункті.

3 - група С-умови: Згідно з цих умов продавець укладає договір на перевезення товару, але без відповідальності продавця за втрату або пошкодження товару, а тільки сплачує витрати і фрахт, необхідні для доставки товару, сплатити мито на експорт.

4 - група D-умови. Означає, що зобов’язання продавця з постачання виконані, коли товар віддано очищеним від мита на експорт у зазначеному місці, але до митного кордону сусідньої держави.

Таким чином, умови поставок визначають розмір витрат, які пов’язані з рухом товару від продавця до покупця, відповідальність сторін за виконання контракту, а також мають значний вплив на розмір витрат, що включаються до вартості товару або відносяться за рахунок валових витрат.

Поставка – це поставка продавцем товару відповідно до умов договору.

Сума по зовнішньоекономічному договору визначається у вільноконвертованій валюті 1 групи класифікатора валют.

Індивідуальне завдання: Порядок юридичного оформлення зовнішньоекономічного контракту.Міжнародне законодавство, щодо складання зовнішньоекономічного контракту. Нормативно-правове регулювання розмежування витрат в бухгалтерському обліку.

Контрольні питання для самостійної роботи студентів:

1. Які суттєві умови повинен включати контракт?

2. Хто має право підписувати контракт?

3. На які суттєві умови повинен найбільш звертати увагу?

4. Які функціїдог8овору?

5. Який порядок реєстрації зовнішньоекономічних договорів?

6. Як відображаються витрати в залежності від умов поставок, навести приклади

7. Митно-тарифне регулювання операцій, що є об’єктом складання зовнішньоекономічного контракту.

8. Включення витрат до собівартості сировини (матеріалів, товарів) або до складу витрат періоду згідно П(С)БО 9 “Запаси” та П(С)БО 16 “Витрати”.

9. Митно-тарифне регулювання операцій, що є об’єктом складання зовнішньоекономічного контракту.

10. Включення витрат до собівартості сировини (матеріалів, товарів) або до складу витрат періоду згідно П(С)БО 9 “Запаси” та П(С)БО 16 “Витрати”.

11.ІНКОТНРМС 2000: сутність, принципи, вимоги

12.Типові контракти (договори): вимоги, структура

13. Розмежування витрат при ЗЕД виходячи з видів контрактів і переходу власності на майно





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 537 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...