Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичне заняття 3



Тема 4.1. Будова фотоапарата. Методи судової фотографії. Техніка фотографування.

Питання для опитування та дискусії

1.Поняття та класифікація фотоапаратів.

2. Будова цифрових дзеркальних фотокамер.

3. Види і методи судової фотографії та відеозапису.

4. Фотозйомка місця події, відеозапис.

5. Фотозйомка трупа на місці події.

Методичні вказівки

Ключові терміни та поняття: корпус; об’єктив; діафрагма; візир; фотографічний затвор; диск встановлення витримок; механізм спуску затвора; важіль; процесори; матриця.

З метою глибокого засвоєння навчального матеріалу при самостійному вивченні теми студенту варто особливу увагу зосередити на таких аспектах: фотоапарат є точним приладом за допомогою якого здійснюється фотозйомка, а тому він потребує бережливого ставлення і дотримання рекомендацій наданих у заводський інструкції з його експлуатації.

Важливо також засвоїти будову фотоапарата, правила користування основними вузлами і елементами, знати їх призначення.

Методи судової фотографії це сукупність правил і рекомендацій щодо вибору фотографічних засобів і способів їх застосування залежно від мети зйомки і характеру об’єкта, що підлягає фотографуванню. Відповідно до методів вирішуються завдання, з врахуванням яких судова фотографія поділяється на оперативно-розшукову, судово-слідчу і судово-дослідницьку.

Прийоми визначаються конкретною обстановкою, метою і видом зйомки. Вид зйомки, як сукупність методів і прийомів залежить від об’єкта зйомки. Найбільш часто об’єктами зйомки є: місце події, живі особи, трупи, документи та різні слідчі дії.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 150 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...