Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Виконання студентами тестових завдань з питань теми заняття. Ключовими термінами, на розумінні яких базується засвоєння навчального матеріалу теми, є : багатоцільові рішення



Методичні вказівки

Ключовими термінами, на розумінні яких базується засвоєння навчального матеріалу теми, є: багатоцільові рішення, багатокритеріальні рішення, множина Парето, чотири задачі прийняття багатоцільових рішень за умов невизначеності та ризику.

З метою глибокого засвоєння навчального матеріалу при самостійному вивченні теми студенту варто особливу увагу зосередити на таких аспектах.

Італійський економіст В. Парето запропонував метод багатокритеріальної оптимізації, суть якого – визначення так званої множини Парето, до якої належать ті значення критеріїв, над якими не домінують інші варіанти. Саме така множина визначає розв’язки задачі багатокритеріальної оптимізації.

Існують і інші методи формування допустимих варіантів рішень, що спираються не лише на об’єктивну інформацію, але і на досвід, соціонічний тип суб’єкта прийняття рішень, на його поняття про цілі і пріоритети, на схильність чи несхильність до ризику.

Розглянемо постановку задач прийняття багатоцільових рішень.

1) Перша задача прийняття багатоцільових рішень.

Суб’єкт керування має дві ситуації прийняття рішень, що відрізняються одна від одної функціоналом оцінювання в заданій інформаційній ситуації. Необхідно визначити оптимальне рішення для обох ситуацій прийняття рішень.

2) Друга задача прийняття багатоцільових рішень відрізняється від першої тим, що критерій прийняття рішень застосовують окремо для кожної із ситуацій , ,…, .

3) Третя задача прийняття багатоцільових рішень характеризується тим, що суб’єкт управління бажає приймати рішення не за одним, а за двома чи кількома критеріями.

4)Четверта задача прийняття багатоцільових рішень за умов ризику характеризується тим, що у кожній з вибраних інформаційних ситуацій обирається один певний критерій прийняття рішень.

Змістовий модуль 2.

Ризик і фактор часу

Семінарське заняття 5

Тема 7. Вартість, час, ризик. Тема 8. Стратегічний (інвестиційний) менеджмент та ризик

Питання для усного опитування та дискусії

7.1. Модель рівноваги ринку капіталів.

7.2. Вплив ризику та інфляції на норму відсотка.

7.3. Техніка дисконтування. Майбутня вартість. Теперішня вартість.

7.4. Оцінка ринкової вартості підприємства.

8.1. Стратегічний менеджмент та ризик.

Аудиторна письмова робота





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 119 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...