Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації. Тема присвячена вивченню змін, що відбулися в ході боротьби північноамериканських штатів за свою незалежність від Англії



Тема присвячена вивченню змін, що відбулися в ході боротьби північноамериканських штатів за свою незалежність від Англії. Знання системи управління північноамериканськими колоніями – необхідна умова для визначення рівня їхнього демократичного розвитку, пов’язаного з особливим характером «білих» колоній в Америці, з формальним наданням їхнім жителям королівськими Хартіями прав і свобод, що діяли у метрополії. Пряме порушення закріплених у хартіях прав та свобод американців, а також ті перепони, які ставилися метрополією на шляху капіталістичного розвитку американських колоній, призвели до боротьби за незалежність. Про це свідчить зміна ідеологічних установок революції.

Курсантам під час підготовки необхідно з’ясувати питання щодо створення у ході війни за незалежність континентальних конгресів, які фактично стали першою організаційно–правовою формою об’єднання колоній, із властивими їй деякими рисами майбутнього конфедеративного союзу. Варто розглянути питання, які розглядалися на Першому, Другому і Третьому континентальних конгресах, виявивши при цьому загальну тенденцію до поступового розширення повноважень конгресу у визначенні єдиної внутрішньої та зовнішньої континентальної політики, у закріпленні прав колоністів у перших прийнятих конгресом деклараціях прав, в організації колоніальної армії, у створенні із цією метою загальної скарбниці та ін.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 182 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...