Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичні завдання. 1. Засвоїти визначення термінів і понять: жирондисти, якобінці, департаменти, Директорія, кантони, Комітет громадського порятунку



1. Засвоїти визначення термінів і понять: жирондисти, якобінці, департаменти, Директорія, кантони, Комітет громадського порятунку, Комітет громадської безпеки, конвент, консул, консульство, трибунал, роялісти, Термідоріанська реакція, фельяни.

2. Скласти схему, що відображаєформування державного ладу, судової системи, правоохоронних органів, суспільного устрою, а також джерел права Франції в добу Великої Французької революції.

3. Письмово вирішити задачі, користуючись історичними джерелами права:

3.1. Розв’яжіть задачу за текстом Французького Цивільного кодексу 1804 р.: 22-річна Ізабель Дюпон та 23-річний Жорж Тропше бажають вступити до шлюбу. Батьки Ізабель та мати Жоржа - проти цього шлюбу. Чи може бути укладений шлюб?

3.2. Розв’яжіть задачу за текстом Французького Цивільного кодексу 1804 р.: Жан Дюшен продав Митьє Доде будинок за 70 тис. франків. Вступив у права власника і оцінивши стан будинку, Доде дійшов до висновку, що реально він коштує значно менше. Цей факт підтвердив і оцінник. Чи може Доде вимагати визнання договору купівлі-продажу недійсним?

3.3. Розв’яжіть задачу за текстом Французького Цивільного кодексу 1804 р.: Марго Дюпон вирішила подарувати бідної Ізабель маленький будинок. Як оформити цю угоду, зважаючи на те, що Марго заміжня жінка?

3.4. Розв’яжіть задачу за текстом Французького Цивільного кодексу 1804 р.: 18-річний Анрі Дюре, збираючись до по-дорожі по Африці, склав заповіт, за яким заповів своєму другові будинок вартістю 100 тис. франків. Чи дійсний заповіт, якщо Дюре не має законних дітей і є власником майна загальною сумою 250 тис. франків?

3.5. Розв’яжіть задачу за текстом Французького Цивільного кодексу 1804 р.: Анні Ромен склала заповіт, за яким все її майно переходить її сестрі. Чи дійсний заповіт, якщо Анні була заміжня і мала двох дітей?

3.6. Розв’яжіть задачу за текстом Французького Цивільного кодексу 1804 р.: Фанні Ардан, згідно заповіту її далекого родича, може отримати І млн. франків. Але її чоловік заперечує проти прийняття спадщини. Чи може Фанні вступити у права спадкоємця без дозволу чоловіка?

3.7. Розв’яжіть задачу за текстом Кримінального кодексу Франції 1810 р.: Едмон Дантес написав другові листа, в якому висловив обурення діями Жозефа Бонапарта, за наказом якого в Едмона був конфіскований будинок. Дантес писав: «За цей огидний вчинок Жозеф заслуговує смерті, незважаючи на те, що він брат імператора». Чи підлягає Дантес покаранню?

3.8. Розв’яжіть задачу за текстом Французького Кримінального кодексу 1810 р.: Поліцейський затримав Жюля Доре, який продавав сатиричний тижневик «Бджола», що не мав вихідних даних, а саме - вказівок на типографію та прізвище редактора. Жюль Доре показав, щотижневик був отриманий ним у Поля Дюшена. Чи є названі особи правопорушниками?

4. Підготувати доповідь:

ü Види покарань за Французьким кримінальним кодексом 1810 р.

ü Право власності за Французьким цивільним кодексом 1804 р.

5. Питання для самопідготовки:

– Коли була прийнята Декларація прав людини і громадянина; які основні принципи в ній відображені?

– Що означає принцип «король царює лише в силу закону»?

– Які політичні групи входили до складу французького парламенту?

– Коли було здійснено державний переворот генералом Бонапартом?

– З яких документів складалася Конституція (1875 р.) Третьої республіки?

– Які три слова визначали основний девіз Французької революції?

– Охарактеризуйте причини революції 1847–1848 рр. у Франції.

– Назвіть особливості революції у Франції.

– Конституції Франції 1791 р. і 1793 р. Порівняйте основні принципи.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 381 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...