Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Правила Формейшн на змаганнях 3 бального танцю



Формейшн - це не просто робота в команді, Формейшн - це командна робота.

3 одного боку Формейшн - це тi ж спортивні бальні танці, але в командному заліку, а з іншого - це абсолютно інша система i критерії оцінки танцювальної майстерності. Не зайвим буде згадати, що i регламент виступу в цьому виді також icтотнo відрізняється від турнірів індивідуальних пар i становить шість хвилин показового виступу, як правило вісьмома парами. Звичайно, пар може бути i менше, але мінімум - шість.

Сам виступ складається з п’яти танців однієї з програм: латиноамериканської або європейської. Для кожного з п’яти танців характерна своя музика певного ритму i музичного poзмipy. Протягом ycix шести хвилин виступу танці змінюють один одного як правило з швидкого на повільний i навпаки. Для додання виступу більшого ефекту, тренера, які виконують постановки в цій категорії змагань часто використовується тактика яскравого контрасту переходів у швидкості виконання танців i при їх зміні, що ніяк не залишається непоміченим. Але з іншого боку подібний тактичний крок вимагає від танцюристів більш високої майстерності в техніці. Ця майстерність проявляється насамперед у виконанні досить ритмічного малюнка композиції.

Нерідко в турнірах Формейшн використовуються підтримки, фігури i трюки, які не є обов’язковими у звичній конкурсній пpoгpaмi індивідуальних пар, але все ж вимагають більш високого рівня підготовки партнерів. Основним моментом у Формейшн є синхронність pуxів танцюристів, i це стосується не тільки одночасності виконання зміщення вліво або вправо, а всього на що лягає оцінюючий погляд суддів: починаючи від роботи стопи i закінчуючи поглядом танцюристів.

Не менш важливим моментом в Формейшн є витриманість ліній корпусів танцюристів.

Формейшн оцінюється за наступними позиціями:

1. Техніка. Спочатку це оцінка окремих пар i навіть танцюристів, але в
підсумку - оцінка всієї команди.

2. Якicть танцю. Тут має значення передусім ставлення самого танцюриста до того що він робить на паркеті. Якщо це «лок», це має бути «лок», а не наочний приклад того, як потрібно тягнути ногу по паркету!

3. Злагодженість та синхронність pyxiв. Починаючи від виконання простих кроків i закінчуючи зміною геометрії розміщення на майданчику.

4. Орієнтування на майданчику, в тому числі серед партнерів.

5. Гострені позиції в перестроюванні i чіткий малюнок їх ліній.

6. Оригінальність ідеї, її розвиток, кульмінація i фінал. Це обов’язково.

7. Музика. Думаю тут пояснювати не варто.

8. Костюми та сукні танцюристів. Тут застосовувати piзких контрастів не варто. Наряди танцюристів повинні максимально бути наближені до оригінальної ідеї постановки та підібраної до неї музики.

Головні правила

1. Змагання Формейшн можуть відбуватись у двох програмах:

а) в стандартній програмі;

б) в латиноамериканській програмі.

2. Костюми для змагань:

а) в стандартній пpoгpaмi: Костюм партнерів повинен бути чорним або темно-синім

б) в латиноамриканській пpoгpaмi: Костюми партнерів в кольорах дозволяються, але партнери команди повинні мати однакові костюми. Інші властивості костюмів не дозволяються.

3. Команди в стандартній програмі можуть мати постановки композицій, котрі складаються з повільного вальсу, танго, віденського вальсу, фокстроту, квікстепу та не більш ніж 16 тактів будь-якого іншого танцю (але не обов’язково), в тому числі i латиноамериканського танцю.

4. Команди в латиноамериканській програмi можуть мати постановки, котрі складаються з самби, ча-ча-ча, румби, пасодоблю, джайву та не більше ніж 16 тактів будь-якого іншого танцю (але не обов’язково), в тому числі i стандартного танцю.

5. Танцювання партнерів окремо (без контакту) в стандартній програмі дозволяється не більше 8 тактів будь-якого танцю, та не більше 24 тактів в усій композиції. Це не відноситься до латиноамериканської програми, у якій
танцювання партнерів окремо є звичайним явищем.

Підтримка: (підйом) не дозволяється в обох програмах.

Пояснення: підтримка (підйом) - це будь-який рух в продовж якого обидві ноги одного з партнерів відриваються від підлоги за допомогою, або завдяки підтримки іншого з партнерів.

6. В усіх змаганнях команди формейшн повинні складатися з шести або восьми пар. Жодна особа не може танцювати в будь-якій іншій команді на одних i тих же змаганнях.

7. На будь-якому етапі змагань у команді може бути замінено не більше 4-ох запасних спортсменів.

8. Тривалість композиції команди формейшн не може перевищувати 6 хвилин, включно з виходом-вступом i виходом-закінченням. 3 цих 6-ти хвилин повинні оцінюватися не більше ніж 4 з половиною хвилини, i вони повинні бути чітко виділені (початок i кінець).

9. Для суддівства змагань серед команд формейшн судді відбираються лише з числа тих,котрі мають досвід роботи з формейшн. Суддівство змагань серед команд формейшн здійснює не менше, ніж 7 суддів.

10. Для музичного супроводу команди використовують аудіо-касети або інші аудіо-системи.

11. Для репетицій команд повинні бути забезпечені piвнi умови, кожній з команд надається однаковий час для репетицій на танцмайданчику iз музикою.

12. Головний суддя повинен бути призначений. Він повинен бути присутнім під час репетиції та повідомити команду про порушення правил. Якщо правила будуть порушуватись i під час змагань, то він має право дискваліфікувати команду після консультацій з суддями. Тільки та композиція i музика, котрі використовувались під час репетицій, - є дозволені під час змагань. Не дозволяється змінювати костюми під час змагань. Якщо

у змаганнях приймають участь більше, ніж 5 команд, то повинно бути два кола змагань.

Найбільш популярні турніри в ритмі Формейшн в Німеччині, де спортивні бальні танці впевнено тримають бронзу за популярністю серед всіх видів спорту. Перший чемпіонат Європи з Формейшн проходив у 1967 році, а чемпіонат світу - в 1973 році.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 1375 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...