Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Приклад 4.4



Підприємство придбало виробничі запаси за договірною вартістю 5000 грн. в обмін на неподібні запаси, балансова вартість яких 3000 грн.

Кореспонденція рахунків з обліку придбання запасів в обмін на неподібні запаси наступна:

№ з/п Зміст господарської операції Кореспонденція рахунків Сума, грн.
Дебет Кредит
  Відвантажено виробничі запаси за договором міни (бартеру) 361 «Розрахунки з вітчизняними покупцями» 712 «Дохід від реалізації інших оборотних активів»  
  Відображено виникнення податкового зобов’язання з ПДВ 712 «Дохід від реалізації інших оборотних активів» 641 «Розрахунки за податками»  
  Списано собівартість переданих виробничих запасів 943 «Собівартість реалізованих виробничих запасів» 202 «Купівельні напівфабрикати та комплектуючі вироби»  
  Оприбутковано отримані виробничі запаси за договором міни (бартеру) 201 «Сировина й матеріали» 631 «Розрахунки з вітчизняними постачальниками»  
  Відображено виникнення податкового кредиту з ПДВ 641 «Розрахунки за податками» 631 «Розрахунки з вітчизняними постачальниками»  
  Відображено взаємозалік заборгованостей за договором міни (бартеру) 631 «Розрахунки з вітчизняними постачальниками» 361 «Розрахунки з вітчизняними покупцями»  
  Списано наприкінці звітного періоду на фінансовий результат:      
  - чистий дохід від реалізації 712 «Дохід від реалізації інших оборотних активів» 791 «Результат операційної діяльності»  
  - собівартість реалізованих виробничих запасів 791 «Результат операційної діяльності» 943 «Собівартість реалізованих виробничих запасів»  

У разі, якщо проводиться обмін неподібними запасами, справедливі вартості яких різні, то має місце доплата коштами. При цьому підприємство, що передає активи з меншою справедливою вартістю, доплачує підприємству, від якого одержує активи з більшою, справедливою вартістю, суму різниці між справедливими вартостями запасів, що обмінюються.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 276 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...