Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Проституція



Проституція – це вступ людей у безладні статеві стосунки за матеріальну винагороду. Проституцією є також втягування чоловіка чи жінки в статевий контакт за визначену винагороду.

Проституція настільки поширена в суспільстві з давніх-давен, що її називають професією, древньою професією, це продаж свого тіла. Жінок, які торгують своїм тілом називають по-різному: «нічні метелики», жінки легкої поведінки, повії, покритка, як у Шевченка, і нецензурними словами. Повіями були жінки. Зараз існує і чоловіча проституція – крім чоловіків іншої орієнтації (геїв або голубих, існують ще альфонси). На Україні в кожному селі в давнину була жінка, до якої приводили хлопців, що досягли статевого віку, на першу науку.

Послугами проституток переважно користуються особи з низьким рівнем комунікабельності, боязливі у спілкуванні з жінками, з комплексами, при відсутності сталого партнера в сексі, або тоді, коли останній відмовляє у сексуальному контакті, сексуально безграмотні, а також ті, що бояться експериментувати з постійними партнерами, розмовляти з ними на сексуальні теми або розбещені, які прагнуть нових сексуальних відчуттів. А спілкування із жінками без комплексів, розкутими в поведінці дає змогу таким особам зняти сексуальне напруження, задовольнити похіть, зреалізувати свої сексуальні фантазії, садо-мазохістські, фетишистські чи інші нахили. Ці безладні статеві стосунки небезпечні як для проституток, так і для їхніх клієнтів, бо можна «заробити» статеві хвороби. Статевим шляхом передаються близько 30 захворювань. В цю категорію входять декілька груп, наприклад:

- хвороби, які викликають віруси, - генітальний герпес, СНІД, вірусні генітальні бородавки та ін.;

- паразитарні – короста та ін.; оптимальні умови для передавання створюються при статевих контактах;

- бактеріальні – гонорея, сифіліс, а також різноманітні уретрити, бактеріальний вагіноз;

- грибкові – кандидоз на статевих органах та ін. Можуть виникати і без зараження, а внаслідок антибіотикотерапії, але передаються і статевим шляхом.

Крім того, проституція є складовим елементом злочинного світу.

Українське суспільство завжди стояло на засадах моральності і засуджувало жінок «легкої поведінки».

Великий осуд в суспільстві викликало навіть народження жінкою позашлюбної дитини. У творі Т.Г. Шевченка «Катерина» читаємо:

«Кохайтеся чорнобриві, та не з москалями,

бо москалі чужі люди, роблять лихо з вами.

Не слухала Катерина ні батька, ні неньки,

полюбила москалика, як знало серденько.

Полюбила чорнобрива, в садочок ходила,

поки себе, свою долю там занапастила.

Кличе мати вечеряти, а донька не чує,

де стояла з москаликом, там і заночує.

Не дві ночі карі очі любо цілувала,

поки слава на все село недобрая стала».

Українське село минулих століть було високоморальним. Селяни осудили Катерину, зневажали, дорікало її батькам: «В тебе донька як квіточка, та ще й не єдина, бо муштрує у запічку московського сина». Батьки, не витримавши осуду, відмовились від доньки, і пішла Катерина попідтинню з села, в Московію, шукати батька свого сина.

Негативними явищами у суспільстві є також с татеві збочення. Часто вони призводять до злочинів – ґвалтування підлітків неприродними способами.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 394 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...