Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Конфлікт – це відкрите протистояння при зштовхуванні інтересів та позицій, які унеможливлюють один одного



Розв’язати конфлікт означає:

- усунути конфліктну ситуацію (накопичення суперечностей, які містіть істинну причину конфлікту);

- вичерпати інцидент (збіг обставин, які спровокували конфлікт).

Потрібно:

- говорити тільки те, що актуальне зараз і вже;

- не переходити на особистості;

- не згадувати третіх осіб;

- не говорити «завжди», «ніколи»;

- зменшувати темп і тон мови;

- дати опоненту «випустити пару» (почекати трохи, поки викричиться);

- обгрутовувати претензії і вимагати обґрунтування претензій, що висуває опонент;

- пропонувати опоненту сформулювати бажаний кінцевий результат (тобто, чого він хоче);

- дати опоненту зберегти власну гідність і самі її зберігайте (не вживати образливих, лайливих, нецензурних слів);

- не висувати вимоги у формі шантажу: «я так хочу!», «я так сказала, так і буде», «не поступишся – пожалієш»;

- не узагальнювати, говорити про роз0біжність поглядів;

- уникати дитячих випадів-зауважень: «А ти сама...», і не реагувати на них;

- різкість викликає ще більшу різкість;

- не ображатися і не кричати;

- якщо не маєте рації – визнайте це.

Охолонути і схаменутися допоможе опоненту ваш спокійний, доброзичливий тон.

Інформаційно-психологічна безпека людини у міжособистісній комунікації передбачає також захист від негативнихвпливів, які позбавляють людину життєвих сил, енергії.

Енергетичні вампіри – виражені садисти, егоїсти, провокатори скандалів, якими керує злоба, ворожість, ненависть і якого видають наглі дії.

Суть цих людей в тому, що вони прагнуть отримати садистське задоволення від психологічного дискомфорту інших. Для цього вони вдаються до різних методів: скандалів через будь-яку дрібницю (дома не те і не так зробили; в транспорті, ніби наступили на ногу, штовхнули, не там стоїте; на роботі вампіром може бути начальник – нічого не робите, погано все робите і т.д.); агресії (батьки тероризують дітей, дорослі діти – старих батьків; чоловіки – своїх жінок, жінки – чоловіків і т.д.); співчуття (вічно плачуть, жаліються на життя, щоб їх вислухали, пожаліли).

Енергетичні вампіри у своїх діях схожі до гіпнотизерів, намагаються цілком заволодіти увагою, внутрішнім світом жертви, примушуючи її бути в напруженні, емоційному хвилюванні, збуренні. Після спілкування з ними людина почуває себе розбитою, знесиленою, апатичною, хворою.

Існує навіть думка, що у цих людей закритий зв’язок з космосом, «з небом». Вони не отримують звідти життєвої енергії, тому стараються забрати її в оточуючих людей. З іншого боку, цих людей можна вважати нещасними, бо вони не мають позитивних емоцій, не здатні на високі почуття, співпереживання, любов, людяність.

Але не треба показувати їм ані свою жалість, ані проявляти злість, бо їм саме це потрібно.

Щоб захиститися від енергетичного вампіра, потрібно:

- найперше виявити його;

- умовно поставити перед вампіром стіну;

- відволіктися, зайнятися чимось іншим;

- припинити контакт.

Наносить непоправні травми психічному і фізичному здоров’ю особи, провокують суїцидну поведінку, формують небезпеки в духовній сфері життєдіяльності людини, підривають національну безпеку держави поширення впливу релігійних культів, містичних рухів.

Які ж небезпеки несуть новітні нетрадиційні релігійні к ульти, секти для життєдіяльності особистості?

1. Поширення впливу культів, сект діяльність яких супроводжується підривом національної безпеки, порушенням громадського порядку, ушкодженням здоров’я та моральності населення. Загрози, переслідування, а в деяких випадках і фізичний тиск з боку лідерів культів на тих, хто вирішив покинути культ.

2. Деякі керівники культів, сект використовують наркотичні речовини для введення у залежність своїх членів і маніпулювання ними та отримання прибутків. Кримінальні структури використовують нетрадиційні релігійні організації, пожертви віруючих і самих віруючих у протиправній діяльності, а також для відмивання брудних грошей, отриманих злочинним шляхом.

3. Для маніпуляції психікою членів релігійних сект і культів їх керівники використовують різні психотропні, хімічні препарати, технічні засоби.

4. Окремі войовничі культи і секти можуть вийти з-під контролю і призвести до загибелі людей, масових зворушень та терористичних актів.

Як приклад, всім відоме «біле братство». Секта «Храм народів» (912 осіб) в «Джонстауні» (Гайана) в 1978 році [32]. Секта «Гілка Давидова» (самоспалення 87 осіб) в 1993 році. Секта «Heaven's Gate» (39 членів культу взяли фенобарбітал, надівши собі на голову після цього пластикові пакети, в результаті чого задихнулися уві сні) в 1997 році.

В пресі також було багато повідомлень про смерть дітей, батьки яких були членами релігійних культів та сект і голодом доводили дітей і рідних до смерті.

Головним захистом є не піддаватися на розмови з людьми, які пропонують вам поспілкуватися на вулиці на релігійні теми, або намагаються проникнути у ваш дім, квартиру. Найкраще не впускати їх і не починати спілкування, адже ці людини проходять навчання і є хорошими психологами. Вони непомітно можуть затягнути людину у свої тенета, зігравши на її почуттях, рисах характеру, горі або погіршеній життєвій ситуації Покинути секту переважно важко, або й неможливо.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 183 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...