Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Темперамент – це риса, яка визначає нашу індивідуальність



Типи темпераменту: сангвінік, холерик, флегматик, меланхолік.

Але практично не існує людини тільки з одним типом темпераменту, в людях поєднуються декілька типів темпераменту, тільки один з них виражений найбільше.

На базі темпераменту в людини формуються її риси і багато в чому –життя.

Інтелект (глузд, розум, розсудливість) – це мислительні здібності людини.

Відповідальність – це поняття, яке відбиває об’єктивний, конкретно-історичний характер взаємин між особистістю, колективом, суспільством з погляду свідомого здійснення висунутих взаємних вимог. Відповідальність визначає ставлення людини до обов’язку і до наслідків своєї поведінки.

Для осіб чоловічої статі характерними є такі риси: суворість, реалістичність, наполегливість, відповідальність, точність, базова готовність до зростання змін, високий самоконтроль поведінки, формальність у контактах. Для жіночої статі – сердечність, гнучкість, низький самоконтроль поведінки, інтерес до участі в суспільних справах, низький рівень самостійності. доброта.

Можна почути, як чоловік вимагає від дружини чітко і ясно формулювати запитання і відповіді, та жінка хоче пояснити все досконало. Такі риси притаманні більшості жінок і мужчин. Та буває, що жінки є суворими і мають чоловічі риси. Про таких говорять, що вони мужоподібні. А чоловіки інколи є душевними і м’якими, не можуть накричати на іншого, образити. Про таких говорять, що вони «мямля», «ні риба, ні м’ясо».

Характер – це сталі риси особистості, що формуються і проявляються в її діяльності і спілкуванні та зумовлюють типові для неї способи поведінки. Характер є сукупністю певних рис особистості.

Класифікація характеру за ставленням до певних аспектів діяльності така:

- до праці: працелюбство, старанність, відповідальність, ініціативність, настійливість, схильність до творчості або протилежні: пасивність, безвідповідальність, лінощі;

- до інших людей, колективу: товариськість, чуйність, уважність, колективізм і замкненість, презирство, індивідуалізм;

- до самого себе: самоповага, гордість, самокритичність, самолюбство. самовпевненість, егоїзм;

- до речей: акуратність, бережливість, щедрість, неохайність, недбалість, скупість.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 340 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...