Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Заняття 10 (2 год.)



1. Поняття, основні напрями та форми міжнародного співробітництва під час кримінального провадження. Обсяг міжнародного співробітництва під час кримінального провадження. Особливості правового регулювання міжнародного співробітництва під час кримінального провадження.

2. Учасники міжнародного співробітництва під час кримінального провадження.

3. Поняття, види та предмет міжнародної правової допомоги. Процесуальні дії, які можуть бути проведені в порядку надання міжнародної правової допомоги. Порядок зносин. Запит про міжнародну правову допомогу, його зміст та форма. Порядок виконання запиту.

4. Розгляд запиту іноземного компетентного органу про міжнародну правову допомогу. Повідомлення про результати розгляду запиту. Відмова у виконанні запиту про міжнародну правову допомогу.

5. Вручення документів. Тимчасова передача. Виклик особи, яка перебуває за межами України. Допит за запитом компетентного органу іноземної держави шляхом проведення відео- або телефонної конференції. Розшук, арешт і конфіскація майна. Контрольована поставка. Прикордонне переслідування.

6. Поняття і види видачі та передачі осіб. Особливості підстав і умов видачі (екстрадиції). Обставини, що перешкоджають видачі (екстрадиції). Тимчасова видача.

7. Екстрадиційний процес, його етапи. Особливості затримання особи. Тимчасовий арешт. Екстрадиційний арешт. Спрощений порядок видачі осіб з України. Рішення за запитом про видачу особи (екстрадицію) та його оскарження.

8. Кримінальне провадження у порядку перейняття: поняття та загальна характеристика.

9. Визнання та виконання вироків судів іноземних держав та передача засуджених осіб.

10. Передача громадянина України, засудженого судом іноземної держави, для відбування покарання в Україні. Розгляд судом питання про приведення вироку суду іноземної держави у відповідність із законодавством України.

Тематика рефератів:

1. Кримінальне провадження на території дипломатичних представництв, консульських установ України, на повітряному, морському чи річковому судні, що перебуває за межами України під прапором або з розпізнавальним знаком України, якщо це судно приписано до порту, розташованого в Україні: особливості здійснення.

2. Порядок зносин при міжнародному співробітництві у кримінальному провадженні. Запит про міжнародне співробітництво.

3. Порядок виконання запиту (доручення) про міжнародну правову допомогу. Присутність представників компетентних органів запитуючої держави.

4. Створення і діяльність спільних слідчих груп

5. Гарантії прав особи при здійсненні екстрадиційного процесу.

6. Порядок і умови перейняття кримінального провадження від іноземних держав.

7. Розгляд судом питання про виконання вироку суду іноземної держави.

Рекомендовані джерела:

Обов'язкові: 1-2, 8-9, 271-276, 361.

Інші: 2-7, 16, 17, 30, 92, 110, 112, 186, 200-202, 204, 228, 266, 277, 328, 340, 375-377, 380, 382, 412, 434, 448, 458-461, 481, 564.

Задача 1.

На борту італійського пасажирського морського судна «Toscania», яке перебувало у Одеському порту, був вчинений злочин. Жодного громадянина України на борту не перебувало. Наступного дня судно мало вирушати з порту Одеси до порту Барселони.

За законодавством якої держави має здійснюватися кримінальне провадження?

Задача 2.

Подорожуючи Східною Європою та відпочиваючи влітку в нічному клубі м. Києва, громадянин Нової Зеландії Фелпс став свідком грабежу. Фелпс пояснив, що буде в Києві ще декілька днів, а потім планує повертатися до Нової Зеландії.

Які дії доцільно вчинити слідчому для забезпечення отримання доказів у кримінальному провадженні?





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 181 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...