Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аутомануальний комплекс



Отже, починаємо із точкового масажу тіла й голови. Як правильно масажувати біологічно активні точки?

При масажі голови, й насамперед обличчя, застосовуємо три пальці — вказівний, середній і безіменний. Не «устромляйте» пальці в тіло. Потрібно масажувати подушечками, напрямок впливу повинен бути вертикальним відносно поверхні шкіри, без розтиральних рухів.

Сила впливу має бути такою, щоб виникло відчуття, середнє між приємним і больовим.

Активна участь рук стимулює кровообіг у кінчиках пальців і запобігає застою крові в інших частинах тіла, томущо нервові закінчення подушечок пальців безпосередньо пов’язані з мозком, робота рук сприяє заспокоєнню й навіть запобігає явищам мозкового склерозу. Не випадково в деяких країнах є звичка перебирати в руках чотки, а в Китаї — вертіти грецькі горіхи, потирати руки. Ось чому масаж кожної точки слід робити обома руками одночасно, тренуючи, підключаючи до роботи обидві півкулі мозку. Якщо точка несиметрична, пальці повинні бути розташовані впритул. Масаж проводимо, як показано на малюнку. Подушечки ніби приклеюємо до потрібної точки й робимо обертальні рухи в одному напрямку до 8—12 разів і в протилежному — також до 8—12 разів, концентрація уваги повинна бути під пальцями, там, де масажуємо, зосередившись на внутрішніх відчуттях.

У такий спосіб масажуємо кожну точку до появи відчуття «досить, вистачить, я добре це зробив».

Масажувати точки бажано в наступному порядку:

1 — точка на чолі між бровами («третє око»);

2 — точка по краях крил носа (масаж цієї парної точки дозволяє відновити нюх);

3 — точка по серединній лінії обличчя на верхній щелепі, посередині між основою носа й краєм верхньої губи;

4 — точка по серединній лінії обличчя на нижній щелепі, між нижньою губою й верхнім краєм підборіддя;

(Точки 3 і 4 масажуємо так, щоб відчути «відповідь» ясен — до появи легкої приємної сверблячки й невеликого збільшення слиновиділення).

5 — точка в скроневій ямці — парна; I

6 — точка трошки вище лінії росту волосся в ямці в зовнішнього краю трапецієподібного м'язу, де визначається поглиблення (симетрична), і центральна (несиметрична); точку зручніше масажувати великими пальцями;

7 — точка між зовнішнім слуховим проходом і точкою нижнбощелепного зчленування перед козелком вуха. Перейдемо до масажу вушних раковин.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 324 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...